Yahudilerin Gözaltı Zulmü Sürüyor

Yahudilerin Gözaltı Zulmü Sürüyor

Filistin halkına yönelik baskılarını ve zulmünü sürdüren işgal güçleri, Ramallah kenti yakınlarındaki bir Yahudi yerleşkesi civarında bulundukları gerekçesiyle Filistinli üç genci gözaltına aldı.

İşgal radyosu, işgal askerlerine dayandırdığı haberinde, dün akşam (19 Nisan Cumartesi) gözaltına alınan gençlerin yoldan geçen Yahudi yerleşimcilerin ve işgal askerlerinin araçlarına taş attıklarını iddia etti.

Haberde, Filistinli üç gencin Ramallah'ın kuzeyindeki Turmusayya beldesi yakınlarındaki 60 nolu caddede gözaltına alındığı ve sorguya çekilmek üzere güvenlik merkezine götürüldükleri bildirildi.

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Beytlahim'in güneyindeki Ed-Dehişe Mülteci Kampı'nda birçok eve baskın düzenlediği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin edindiği bilgiye göre, işgal güçleri işgal zindanlarında 10 yıldır esir tutulan 38 yaşındaki Kerim Cibril El-Hasenat'ı gözaltına almak için evine baskın düzenledi ve evde arama yaptı.

İşgal güçlerinin daha sonra El-Hasenat'ın işgal istihbaratına başvurmasını istediği ve ailenin işgal askerlerini Filistinli gencin işgal zindanlarında esir olduğuna ikna edemediği bildirildi.

19 Nisan 2004'te gözaltına alınan ve 10 yıl hapse mahkum edilen El-Hasenat'ın mahkumiyet süresinin 15 gün sonra sona ereceği belirtildi.

[Page Top]