Yahudilerden Küstah İstek

Yahudilerden Küstah İstek

Siyonist işgal yönetimi Mescid-i Aksa'yı bölmeye yönelik tehlikeli adımlar atmaya devam ediyor...

İşgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirmeye yönelik planları çerçevesinde Likud Partisi'ne bağlı fanatik Yahudi cemaatlerinden biri, Cuma günleri hariç haftanın her günü Yahudilere Mescid-i Aksa'da ayin yapma izni verilmesi için yasa teklifinde bulundu.

Likud Partisi milletvekili ve Knesset Başkan Yardımcısı Moshe Feiglin'e bağlı "Manhig Yehudit" cemaati, söz konusu yasa tasarısını Knesset'e bağlı Dışişleri ve Güvenlik Komisyonu'nda gündeme getirdi.

"Manhig Yehudit" cemaati, İsrail Dinler Bakanı'nın yasa tasarısını imzalamasını ve işgal hükümetinin de tasarıdaki yeni düzenlemeyi benimsemesini istedi.

Tasarı, mekanın saygınlığına zarar verecek elbiseler giyilmemesi, ses yükseltilmemesi ve hayvan getirilmemesi şartıyla Yahudilerin Cuma günü hariç haftanın her günü ve tüm kapılarından Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin verilmesini içeriyor.

Tasarıda ayrıca, Müslümanların bayram günlerinde Dinler Bakanı'nın izni olmadan Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin verilmemesi, Yahudilerin Mescid-i Aksda'ya girişlerinde "heykel"in enkazı üzerinde bulunan mekanın kutsallığına işaret eden pankartlar asılması, avluda top oynanmaması ve laubali davranışlarda bulunulmaması talep ediliyor.

Fanatik Yahudilerce gündeme getirilen tasarıda, Yahudi halkının iki bin yıldan fazla kutsal topraklardan uzakta yaşadığı ve kendisi için en kutsal sayılan mekanda ayin yapma hakkı olduğu ileri sürülüyor.