Yahudilerden kipa önlemi

Yahudilerden kipa önlemi

Alman Yahudileri Merkez Konseyi, Almanya’da yaşayan Yahudilerin saldırıya maruz kalmamaları için dini bir sembol olan “Kipa“yı giymemelerini tavsiye etti.

Avrupa ülkelerinde Yahudilere yönelik saldırıların yaşanmasının ardından Yahudi cemaati yeni önlemler almaya başladı. Almanya Yahudileri Merkez Konseyi Başkanı Josef Schuster, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudilerin Kipa giymeleri nedeniyle saldırı ya da hakarete maruz kalması durumunda Kipa giymemeleri tavsiyesinde bulundu. Schuster, “Bazı bölgelerde Kipa giymek tahrike neden olacaksa ben Yahudi’yim demenin bir manası yok. Böyle durumlarda tepki çekmeyecek başka şeyler giyebilirsiniz. Bunu korktuğunuz için değil, toplumun huzuru için yapmalısınız ”dedi.

Alman Yahudileri Merkez Konseyi Başkanı Josef Schuster, Almanya’da Yahudilere karşı 2013 yılında 788, 2014 yılında ise bin 76 saldırı gerçekleştirildiğini ve bunun gerçek rakamları yansıtmadığını ifade ederek, son yıllarda yaşanan saldırıların birçoğunun kayıt altına alınmadığını söyledi.