Yahudiler Yine Filistinlilere Saldırdı

Yahudiler Yine Filistinlilere Saldırdı

Kudüs'ün Eski Belde semtinde dün akşam (31 Mart Pazartesi) Yahudi yerleşimcilerin gerçekleştirdiği provokatif yürüyüş sırasında bir grup yerleşimcinin işgal askerlerinin de yardımıyla Filistinlilere saldırdığı ifade edildi.

Vefa Haber Ajansı, Yahudi yerleşimcilerin İbrani Nisan ayı münasebetiyle Kudüs'ün Eski Belde semtinde yürüyüş düzenlediğini ve yürüyüş sırasında yerleşimcileri korumak için yoğun güvenlik önlemleri alan işgal güçlerinin de desteğiyle Kudüslü vatandaşlara saldırarak yumrukladıklarını söyledi.

Yahudi yerleşimcilerin yürüyüşten önce Burak Meydanı'nda toplanarak yüksek sesle ayin yaptıklarını belirten Vefa Haber Ajansı, yerleşimcilerin daha sonra Mescid-i Aksa'nın batı surlarının hizasından El-Vad Caddesine doğru yürüyüşe geçtiklerini bildirdi.

Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın kapılarından her birinde durarak daireler oluşturduklarını ve dans ederek ırkçı sözler içeren şarkılar söylediklerini, hahamların da sloganlar attıklarını ifade etti.

İbrani takvimine göre dün 5774 yılı Nisan ayının başlangıcı idi. Nisan ayı Yahudilerce kutsal sayılan Pesah (Hamursuz) Bayramı gibi en önemli bayramları içeriyor.