Yahudi Yerleşimciler ve Hahamlar Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi Yerleşimciler ve Hahamlar Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi Yerleşimciler ve Hahamlar Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimciler ve Üçüncü Heykel Enstitüsü hahamlarının önde gelenleri bugün (22 Ekim Çarşamba) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında ve gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Bu arada, Sanhedrin Konseyi'nin kuruluşunun onuncu yıldönümü münasebetiyle bugün ve yarın Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ve Mescid-i Aksa'da ayin yapma niyetinde olduklarını açıklayan fanatik "Heykel Kadınları" örgütü üyesi kadınların olası baskınına karşı koymak üzere Mescid-i Aksa'da çok sayıda Filistinli kadının nöbet tuttuğu ifade edildi.

"Heykel Kadınları" örgütünün çağrısında, örgüt üyesi kadınların Sanhedrin Konseyi üyesi hahamlar eşliğinde bu sabah Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyecekleri bildirildi. Örgütün yarın akşam da sözde heykele konulmak üzere hazırlanan Tevrat'ı hahamlar eşliğinde Mescid-i Aksa'nın kapılarında dolaştıracağı, Mescid-i Aksa'nın yerine inşa etmeyi planladıkları sözde heykelin eşyalarının bulunduğu Üçüncü Heykel Enstitüsü'ne koyacağı belirtildi.

Baskın çağrıları üzerine Mescid-i Aksa çalışanlarının, bekçilerinin ve cemaatin baskın girişimine karşı seferber olduğu, Mescid-i Aksa'nın avlusuna giren Yahudi yerleşimcileri ve hahamları ayin yapmalarına engel olmak için takip ettikleri kaydedildi.

FİEM