Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

İşgal güçleri Filistinlilerin girişine kısıtlama getirirkenYahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

İşgal rejiminde Yahudilerce kutsal sayılan Pesah/Hamursuz Bayramı devam ederken, bu sabah çok sayıda Yahudi yerleşimci işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

İşgal polisinin Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişlerine kısıtlama koyduğu, kapılarda kimlik kontrolü yaptığı ve cemaatten bazılarının kimliklerine çıkışta geri vermek üzere el koyduğu belirtildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Mescid-i Aksa bekçilerinin Es-Silsile Kapısı’nın karşısındaki bölgede bulunmasına izin vermediği ifade edildi.

Perşembe günü öğleye kadar sürecek Pesah/Hamursuz Bayramı dolayısıyla Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskınlarını yoğunlaştırdıkları kaydedildi.

Sözde heykel örgütleri, Yahudi yerleşimcileri Pazar gününden Perşembe gününe kadar devam edecek Pesah Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye davet etmişti.

Fanatik Yahudilerden oluşan heykel örgütleri, yayınladıkları bildirilerde işgal polisine de seslenerek, Mescid-i Aksa’nın boşaltılmasını ve Filistinlilerin girişine izin verilmemesini talep etmişti.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.