Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın

İşgal rejimi Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Yahudi yerleşimcilerden oluşan bir grup bu sabah (14 Nisan Salı) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Quds Press Haber Ajansı'nın Mescid-i Aksa'nın bekçilerinden edindiği bilgiye göre, 15 kişiden oluşan Yahudi yerleşimci grubu işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek ayin girişiminde bulundu. Bu sırada Mescid-i Aksa'da bulunan ve baskınlara karşı nöbet tutan Filistinli kadınların ve erkeklerin yüksek sesle tekbir getirerek Yahudi yerleşimcileri protesto ettiği bildirildi.

Bu sabah ayrıca 17 işgalci polis memurunun resmi kıyafetlerle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek keşif gezisi gerçekleştirdiği ve polislerin Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaştıkları ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmek isteyen işgal yönetimi, bu planını hayata geçirebileceği zemini oluşturmak için Yahudi yerleşimcileri işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor. İşgal polisleri de Mescid-i Aksa'nın kapılarında içeriye giren Filistinlilerin kimliklerini alarak baskınları protesto edenleri çıkışta gözaltına alıyor ve çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezasıyla cezalandırıyor.