Yahudi Yerleşimciler Gruplar Halinde Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi Yerleşimciler Gruplar Halinde Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal yönetimi Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın yapmaya teşvik ediyor.

Yahudi yerleşimciler, bu sabah (26 Mayıs Salı) küçük gruplar halinde ve işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, 18 Yahudi yerleşimci bu sabah El-Mağaribe Kapısı'ndan gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya girdi. İşgal polisinin Yahudi yerleşimcileri koruduğu ve Mescid-i Aksa avlusunda gruplara eşlik ettiği bildirildi.

Bu arada Mescid-i Aksa cemaatinin sabah saatlerinden itibaren baskınlara karşı nöbet tuttuğu ve Yahudi yerleşimcileri yüksek sesle tekbir getirerek protesto ettiği ifade edildi.

Yahudilerce kutsal kabul edilen "Tevrat'ın İnişi" bayramı münasebetiyle ve Yahudi örgütlerinin sözde heykele giderek "Tevrat haccı" yapma çağrıları üzerine dün de 79 Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

İşgal yönetimi Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ederken ve baskınlara katılan yerleşimciler işgal güçleri tarafından korunurken, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine ise kısıtlamalar getiriyor.