Yahudi Yerleşimciler Filistin Köyü Bastı

Yahudi Yerleşimciler Filistin Köyü Bastı

Nablus kentinin güneyindeki Zatera kontrol noktası yakınlarında Yahudi yerleşimciler tarafından taşlanan ve üzerlerine boş şişe atılan üç Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Safa Haber Ajansı'nın görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin bulunduğu bir aracı Zatera kontrol noktasından geçtiği sırada taş ve boş içki şişesi yağmuruna tuttu. Saldırı sırasında araçta umreden dönen ve Nablus'a gitmekte olan iki Filistinli ile şoförün bulunduğu belirtildi.

Filistinli hastane kaynakları, iki yolcunun ve Salim köyü sakinlerinden şoför Azzam İştiyye'nin Yahudi yerleşimcilerin saldırısı sırasında yaralandıklarını söyledi.

Öte yandan, işgal güçlerinin Nablus'un güneyindeki Burin köyüne baskın düzenlediği ve köyün güney kesimindeki sivil savunma binası çevresinde işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı, işgal askerlerinin gençlerin üzerine çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığı ve gençlerin de işgal askerlerine taş atarak karşılık verdikleri kaydedildi.

Nablus'un güneyindeki beldelerin ve köylerin sık sık Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığı ifade edildi