Yahudi Yerleşimciler  Camiyi  Yakma Girişiminde Bulundu

Yahudi Yerleşimciler Camiyi Yakma Girişiminde Bulundu

Yahudi yerleşimcilerin çıkardığı yangın caminin içine ulaşmadan söndürüldü.

Batı Yaka'nın Selfit vilayetine bağlı Deir İstiya beldesindeki Ali Bin Ebi Talib Camii görevlisi Ömer Faris "Ebu Beşşar", bugün (15 Ocak Çarşamba) sabah namazına hazırlık için camiye giderken caminin bulunduğu bölgeden dumanların yükseldiğini fark etti. Camiye doğru adımlarını hızlandıran Ebu Beşşar, camiye yaklaştığında ana giriş kapısının yanmakta olduğunu gördü.

Yangının henüz yayılmadığını ve cami civarında oturanlardan yangını söndürmek için yardım istediğini söyleyen Ebu Beşşar, alevler caminin içine ulaşmadan yangının söndürüldüğünü bildirdi.

Ebu Beşşar, caminin girişine İbranice "Kasra'nın intikamı" yazıldığını belirterek, Filistinlilerin Kasra köyünde bir grup Yahudi yerleşimciyi rehin alarak dövmesine işaret edildiğini söyledi.

Cami civarında oturan Filistinliler, Yahudi yerleşimcilerin insanlar uykudayken beldeye sızdığını ve caminin kapısını ateşe verdiğini, cami duvarındaki İbranice yazıların yangının Yahudi yerleşimciler tarafından çıkarıldığının kanıtı olduğunu belirtti.

Deir İstiya Belediye Başkanı, beldenin daha önce de Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığını ve ikinci kez yerleşimcilerin beldede cami yakma girişiminde bulunduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi