Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa baskınları her geçen gün daha da tehlikeli boyutlara ulaşıyor.

Yahudi yerleşimciler bu sabah (2 Nisan Perşembe) işgal polisinin ve özel kuvvetlerin sıkı güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Medya kaynaklarından edinilen bilgiye göre 27 Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa'ya girerek Kubbetu's-Sahra Camii yakınlarında toplandı ve hatıra fotoğrafı çekmeye başladı.

Yahudi yerleşimcilerin provokatif davranışları nedeniyle gerginliğin arttığı ve Mescid-i Aksa cemaatinin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiği bildirildi.

Kaynaklar, baskınlara karşı Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinli kadınların bir grup yerleşimcinin baskın girişimine direndiğini ve yerleşimcileri Es-Silsile Kapısı'ndan çıkarak Mescid-i Aksa'yı terk etmeye zorladığını söyledi.

Bu arada, Mescid-i Aksa'nın kapılarında görevli işgal polisinin kadınların ve şüphelendiği erkeklerin kimliklerine girişte el koymaya devam ettiği kaydedildi.

Mescid-i Aksa görevlileri dün gece bir Yahudi yerleşimcinin El-Meclis Kapısı'ndan sızma girişimini engellemişti.

Yahudilerce kutsal sayılan ve Cumartesi gününe denk gelen Pesah bayramının yaklaşmasıyla fanatik Yahudi örgütlerinin çağrılarıyla Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlar yoğunlaştı.