Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Fanatik Yahudilerden oluşan yerleşimci gruplarının bu sabah (11 Eylül Perşembe) işgal polisi özel kuvvetlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği ve avlusunda kışkırtıcı hareketler sergilediği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Yahudi yerleşimci grupların baskınları sabah saat 7:30'dan itibaren başladı. İlerleyen saatlerde baskına katılan grupların sayısının artmasının beklendiği ifade edildi.

Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilere, sözde heykel ve Mescid-i Aksa'nın bulunduğu tepe hakkında hurafelere dayalı bilgiler veren fanatik Yahudi hahamların eşlik ettiği belirtildi.

Öte yandan, işgal polisinin Mescid-i Aksa ziyaretçilerine, özellikle de kadınlara ve kız öğrencilere yönelik keyfi uygulamalarının devam ettiği, çok sayıda kadın ziyaretçinin ve kız öğrencinin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermediği, Mescid-i Aksa'ya girmesine izin verilen birçok kişinin de kimliklerine el konulduğu bildirildi.

İşgal polisi, dün de Mescid-i Aksa'daki Vakıflar Dairesi'ne bağlı ofise baskın düzenleyerek çalışanlardan üçünü ifade vermeye çağırmıştı.