Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Fanatik Yahudi yerleşimcilerden bir grup bu sabah (1 Eylül Pazartesi) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Bu arada, işgal polisinin ilim öğrencisi kadınlar dahil Filistinli kadınların Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermediği ve sadece erkeklerin girişine izin verdiği bildirildi.

Filistin Safa Haber Ajansı'na konuşan El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi Enformasyon Müdürü Mahmud Ebu'l-Atâ, 20 Yahudi yerleşimcinin bu sabah Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini ve baskın sırasında Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin ve ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek baskına tepki gösterdiğini söyledi.

Ebu'l-Atâ, işgal polisinin Mescid-i Aksa'nın kapılarına demir barikatlar koyduğunu ve dışında da güvenlik önlemlerini artırdığını, kadınların Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmediği için gerginliğin devam ettiğini, işgal polisinin dün de Mescid-i Aksa'nın dışında namaz kılan kadınlara coplarla saldırdığını ifade etti.

İşgal güçlerinin Filistinli kadınların Mescid-i Aksa'ya girmesini engelleme politikasının tehlikesine dikkat çeken Ebu'l-Atâ, işgalcilerin Mescid-i Aksa'daki ihlallerine son vermek amacıyla Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi yetkilileriyle ve Ürdün ile görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.