Yahudi yerleşimci Filistinli Gence Arabayla Çarptı

Yahudi yerleşimci Filistinli Gence Arabayla Çarptı

Filistin'in Kalkilya kentinde bir Yahudi yerleşimcinin arabayla Filistinli bir gence çarparak yaraladığı söylendi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Batı Şeria'daki Kalkilya kentine bağlı Azzun köyünün girişinde bir Yahudi yerleşimci, Filistinli bir gence arabasıyla çarparak olay yerinden kaçtı.

Yaralı gencin kentteki bir devlet hastanesine kaldırıldığı ifade edildi.

Öte yandan Gazze Şeridi'nin İsrail sınırı yakınında gösteri yapan Filistinlilere, İsrail askerlerinin gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği belirtildi.

AA muhabirine konuşan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail askerlerinin sınır bölgesinde gösteri yapan Gazzelilere gerçek mermiyle müdahale etmesi sonucu 2 kişinin vurularak yaralandığını söyledi. Kudra, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade etti.

Görgü tanıkları ise Filistinlilerin, İsrail askerlerine taş atarak karşılık verdiğini ve Gazze-İsrail sınırındaki tellere Filistin bayrağı astığını kaydetti.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında bir süredir gerilim ve çatışmalar yaşanıyor. İsrailli sivil ve askerlerin ekim başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında 70'ten fazla kişi hayatını kaybetti.

AA