Yahudi Yerleşimci Filistinli Çiftçinin Koyunlarını Zehirledi

Yahudi Yerleşimci Filistinli Çiftçinin Koyunlarını Zehirledi

Nablus kentinin güneyindeki Akraba beldesinin doğusunda bu sabah (5 Ocak Pazartesi) bir Yahudi yerleşimcinin Muhammed İbrahim Hammad isimli Filistinliye ait koyunları içtikleri suya zehir karıştırarak zehirlediği ve zehirli sudan içen 16 koyunun telef old

Nablus kentinin güneyindeki Akraba beldesinin doğusunda bu sabah (5 Ocak Pazartesi) bir Yahudi yerleşimcinin Muhammed İbrahim Hammad isimli Filistinliye ait koyunları içtikleri suya zehir karıştırarak zehirlediği ve zehirli sudan içen 16 koyunun telef olduğu bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Akraba Belediyesi görevlisi Yusuf Diriye, belde yakınlarında kurulu yerleşke sakinlerinden bir Yahudi yerleşimcinin bölgede işgalcilerin gasp ettiği tarım arazilerinin karşısında bulunan su birikintisine haşeratla mücadelede kullanılan kimyasal maddelerden döktüğünü söyledi.

200 koyundan 16'sının zehirli sudan içtikten sonra öldüklerini ve bu sayının daha da yükselebileceğini belirten Diriye, ilk incelemelere göre suyun kasıtlı ve planlı olarak zehirlendiğinin anlaşıldığını ifade etti.

Koyunların Muhammed İbrahim Hammad isimli bir Filistinliye ait olduğunu bildiren Diriye, koyunları zehirlenen Filistinli çiftçinin kaybının büyük olduğunu söyledi.

Hammad, Filistin Enformasyon Merkezi aracılığıyla yetkililere yaptığı çağrıda Yahudi yerleşimcilerin bölgede estirdiği teröre karşı önlem alınmasını istedi.

fiem