Yahudi yazar : İsrail sahte ve uyduruk bir ülke!

Yahudi yazar : İsrail sahte ve uyduruk bir ülke!

Haaretz gazetesi köşe yazarının dikkat çekici sorusu Siyonist Yahudileri çileden çıkardı: ‘İsrail gerçekten de bir ülke mi?!’

Yuli Tamir şunları yazdı: Kendi vatandaşları nezdinde İsrail, olması gerektiği gibi, herhangi bir hükümete sahip değil. Siyasi bağımsızlığı oldukça sınırlı ve Amerika’ya da fazla bağımlı.

Qodsna’nın haberine göre Haaretz gazetesi köşe yazarı Yuli Tamir “İsrail gerçekten de bir ülke mi?!” başlığı ile yazdığı yazısında şunları kaydetti: İsrail, bir ülkenin sahip olması gereken kriterlere sahip değil. Zira güney ve kuzey sınırları belli değil. Sınırları, içeride ve dışarıda ihtilaf konusu olmuş siyasi bir kuruluş sadece.

Kendi vatandaşları nezdinde İsrail, olması gerektiği gibi, herhangi bir hükümete de sahip değil. Siyasi bağımsızlığı oldukça sınırlı ve Amerika’ya da fazla bağımlı.

Qodsna’nın haberine göre, dünya nezdindeki uluslararası tanıma göre, ülke, üzerinde bir milletin yaşadığı ve isminin BM’de kayıtlı olduğu belirlenmiş yeryüzü parçasıdır.

Ülkeler, uluslararası sınırlarla birbirlerinden ayrılırlar ve genellikle merkezi bir hükümete sahiptirler. Aynı şekilde, kendi hakimiyetlerini kullanma gücüne de sahiptirler.

Yukarıdaki bir çok koşul, Siyonist rejimde bulunmamakta. Bu rejim gasp edilen Filistin toprakları üzerinde, illegal olarak kurulmuştur. BM tarafından, ileride bir ülke olmayı sağlayacak koşullara ulaşmak şartıyla, “koşullu olarak ülke” kabul edilmiştir. Ancak Siyonistler işgal ettikleri Filistin topraklarında, son 72 yıldır resmi ülke tanımına uygunluk gösterecek şartları sağlayabilmiş değil. (Ajanslar)