Yahudi İşgalciler 1200 Zeytin Ağacını Söktü

Yahudi İşgalciler 1200 Zeytin Ağacını Söktü

Yahudi yerleşimcilerden bir grubun bugün Ramallah kentinin kuzeyinde Filistinlilere ait zeytinliklere saldırarak 1200'ü aşkın zeytin fidanını söktüğü bildirildi.

Ramallah'a bağlı Turmus Aya Belediye Meclisi Başkanı Rabhi Avvad, Quds Press Haber Ajansı'na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, fanatik Yahudilerden oluşan grubun beldenin doğusundaki Ez-Zuhrat bölgesinde yüzlerce zeytin ağacını ve fidanını söktüğünü söyledi.

Arazi sahiplerinin yaklaşık iki ay önce arazilerine Yahudi yerleşimciler tarafından el konulmasını önlemek amacıyla 4000 civarında zeytin fidanı diktiğini belirten Avvad, Yahudi yerleşimcilerin yeni dikilen fidanlardan birçoğunu çaldığını ve daha büyük ağaçları ise tahrip ettiğini bildirdi.

Yahudi yerleşimcilerden bir başka grup da bugün öğle saatlerinde Cenin'in güneyindeki Arabe ve Ya'bud beldeleri arasındaki Yahudi yerleşkesi yakınlarındaki bölgede arazilerinde çalışmakta olan Filistinli çiftçilere saldırdı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Yahudi yerleşkesinden tamamen silahlı olarak gelen Yahudi yerleşimciler Filistinli çiftçilere saldırarak, çiftçileri topraklarını terk etmemeleri halinde öldürmekle tehdit etti.