Yahudi Haham  Soykırım Abartıldı

Yahudi Haham Soykırım Abartıldı

Ortodoks din adamı Haham Mizrahi, Nazi Almanya'sında soykırımda ölenlerin sayısının altı değil bir milyon olduğunu söyledi

ltra-Ortodoks Yahudi din adamı Haham Yosef Mizrachi (Mizrahi), Yahudi soykırımında iddia edilenlerin aksine, aslında sadece bir milyon Yahudinin öldüğünü söyledi. Mizrahi'nin konu ile ilgili New York'ta bir konferansta yaptığı konuşma, YouTube sitesinde yayınlandı.
Haham Yosef Mizrahi, Holokost sırasında Naziler tarafından öldürülen Yahudiler olarak gösterilen insanların yüzde sekseninin Yahudi olmadığını iddia ederken, İkinci Dünya savaşı öncesi Avrupa'da asimilasyon oranlarının çok yüksek olduğunu da belirtti.
Mizrahi, "Avrupa'da zaten altı milyon olan Yahudi'nin yüzde 80'ninin asimilasyonla asıl kimliklerinden uzaklaştıklarını düşünürseniz soykırımda öldürülen Yahudi sayısı ancak bir  milyondur. 1 milyon ile 6 milyon arasında fark çoktur. Asimilasyon sebebiyle herkesin kanında biraz Yahudi kanı var. Ama hiç kimse saf kan bir Yahudi değil" dedi. Mizrahi, sözlerine Avrupa'daki evlilik oranlarını dayanak gösterdi.
Çevrimiçi yayınlanan konuşma, binlerce insan tarafından izlendi. Mizrahi, "Örneğin Laik hukuka göre Howard Stern ( ünlü Yahudi radyocu) saf kan Yahudi olmayan aşağılık bir adamdır." dedi.
Mizrahi nin ABD, İsraili Kanada, İngiltere başta olmak üzere 50'den fazla ükede takipçisi bulunuyor. 2004 yılından bu yana videoları üzerinden takipçilerine seslenen Mizrahi, tevrat'ta bir yahudinin nasıl yaşaması gerektiğine dair kuralları anlatıyor. Mizrahi'nin altı bin YouTube abonesi, 18 binden fazla da Facebook takipçisi bulunuyor. İsrail doğumlu olan Mizrahi, 20'li yaşlarında ABD'ye yerleşti ve halen ABD'de yaşıyor.
Mizrahi'nin facebook'daki son yazısı ise kadınların giyimi konusunda, 'İlahi Yasalar' başlıklı. Kadınların kendi evlerinin içinde bile uzun elbise giymeleri gerektiğini yazan Mizrahi, "Bir kadının ayakları topuğundan sadece sekiz santim yukarısına kadar açıkta kalabilir. Bir kadının kocası ile evde otururken ile çorap giymesi gerekir" ifadelerini kullandı.
Ortodoks Yahudilik, halen hiçbir şekilde karışık evliliği kabul etmiyor.