Yağışlı Hava Geliyor

Yağışlı Hava Geliyor

Marmara'nın doğusu, İç Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğle saatlerinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile İç Ege'de yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, batı bölgelede 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve batı, zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış anında yağış alan yerlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğle saatlerinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölgenin doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Uşak çevreleri ile gece saatlerinden itibaren iç kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeybatı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz bölümü ile gece saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, doğu kesimlerinde hafif olmak üzere bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.