Yaalon: "Hamas'ın Elinde Devletinkine Benzer İstihbarat Gücü Var"

Yaalon: "Hamas'ın Elinde Devletinkine Benzer İstihbarat Gücü Var"

Yaalon: "Hamas'ın Elinde Devletinkine Benzer İstihbarat Gücü Var"

İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon, savaş sırasında Hamas'ın bölgede olduğunu öğrenmesi ve havan saldırılarını yoğunlaştırması üzerine Nahal Uz Yahudi Yerleşkesi'ne yapacağı ziyareti iptal etmesinin siyasi bedelini ödeyeceğini ve imajının zedeleneceğini itiraf etti.

Yaalon, işgal televizyonu 10'uncu kanalına verdiği ve dün gece (31 Ağustos Pazar) yayınlanan uzun söyleşinin büyük bölümünde, savaş sırasında işgal ordusunun performansına ve kendisine yöneltilen eleştirilere cevap vermeye ve kendini savunmaya çalıştı.

Ziyaretini kendisini bekleyen yerleşimcilerin hayatını tehlikeye atmamak için iptal etmeye karar verdiğini iddia eden Yaalon, Nahal Uz sakinleriyle buluşması planlanan yere Filistin direnişinin düzenlediği saldırıda bir güvenlikçinin yaralandığını söyledi.

İstihbarat bilgilerine dayanarak Hamas'ın Nahal Uz Yahudi Yerleşkesi'ne yapacağı ziyareti öğrendiğinin belirlendiğini ifade eden Yaalon, bundan ders alınması gerektiğini bildirdi. Yaalon, "Görünüşe göre Hamas, sadece devletlerin elinde bulunana benzer bir istihbarat gücüne sahip" dedi.

İşgal televizyonu 2'inci kanalı, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'a bağlı güvenlik biriminin elinde gelişmiş dinleme cihazları olduğunu, bu sayede işgal istihbaratı subaylarıyla Gazze Şeridi'ndeki ajanlar arasında geçen konuşmaları dinlemeyi başardığını söylemişti.

FİEM