Wilders'ten Peygamberimize Hakaret

Wilders'ten Peygamberimize Hakaret

Hollandalı İslam karşıtı aşırı sağcı Geert Wilders, geçen sene iptal ettiği 'Muhammed Peygamber' temalı karikatür yarışmasını düzenledi ve Twitter'dna paylaşım yaptı.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre Hollandalı İslam karşıtı aşırı sağcı Geert Wilders geçen sene iptal ettiği "Muhammed Peygamber" karikatür yarışmasını bu sene sürpriz şekilde yeniden düzenledi. Wilders, bir de birkaç saat süren yarışmaya ilişkin Twitter hesabında "kazanan karikatür" paylaşımı yaptı.

PAKİSTAN'I BAHANE ETTİ

Geert Wilders Cumartesi akşamı, 2018'de iptal ettiği karikatür yarışmasının yapılacağını duyurmuştu. Wilders buna gerekçe olarak ise Pakistan hükümetinin "radikal İslamcı" dediği Hadim Rizvi'yi gözaltına almayı reddetmesini gösterdi.

Rizvi, Wilders'i başını kesmekle tehdit etmişti.

Wilders, Hollanda'nın resmi yayın organı NOS'e verdiği demeçte, Rivzi'nin Wilders'in öldürülmesi için iki fetva yayınladığını ve buna karşılık cezalandırılmadığını, Hollanda'nın da Pakistan'a bu konuda baskı uygulamadığını belirtti. Wilders karikatür yarışmasını bu konuya dikkat çekmek için yeniden gündeme getirdiğini söyledi.

Geert Wilders geçen yıl yarışmayı “İslamcı şiddet için gerekçe olarak kullanılmasını” istemediğini belirterek iptal etmişti. Karikatür yarşıması özellikle Pakistan'da ağır protestolara neden olmuştu.

Hollanda'da geçen Kasım ayında 27 yaşındaki bir Pakistan vatandaşı Wilders'i öldürmeyi planladığı gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.