WikiLeaks, CIA'in Ofis Bilgisayarlarına Sızdığı ...

WikiLeaks, CIA'in Ofis Bilgisayarlarına Sızdığı ...

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) hakkında yeni bir sızıntı yayımlayan WikiLeaks, CIA'in yerel ağ bağlantısı kullanan ofis bilgisayarlarına gizlice sızmak için kullandığı aracı ifşa etti. CIA, 'Arşimed' adındaki aracın sızdığı bilgisayarı kontrol

Sızıntıya göre CIA, bu tekniği kullanarak, hedef bilgisayarın tarayıcısını, normal bir göz atma durumu olarak göstererek aslında kötüye kullanım amaçlı sunucuya (exploitation server) yönlendiriyor. Hackerlar bu yolla söz konusu bilgisayara bir giriş yolu açıp, oradan diğer bilgisayarlara sızabiliyor.


​WikiLeaks, CIA hakkındaki 'Kasa Dairesi 7' adlı sızıntılarının sonuncusu olan 'Arşimed'de, söz konusu araca ait 2012 tarihli kullanım kılavuzu buldu.

KASA DAİRESİ 7 SIZINTISI

WikiLeaks 7 Mart'ta virüsler, kötü amaçlı yazılımlar, hacklenmeye açık araçlar ve bunlarla ilgili dokümanların yer aldığı CIA sızıntılarının ilk parçasını yayınlamıştı. 'Sıfır Yılı' başlıklı ilk sızıntıyı 'Kara Madde', 31 Mart'ta yayınlanan 'Bilye', 7 Nisan'da 'Çekirge', 21 Nisan'da 'Ağlayan Melek' ve 28 Nisan'da 'Karalamalar' adı verilen gizli belge sızıntıları takip etmişti.

Beyaz Saray sızıntıları kınamış ve bunlarla ilgili olan kişilerin yargılanacağı açıklamasını yapmıştı.