WhatsApp Gizli Bir Ajan

WhatsApp Gizli Bir Ajan

WhatsApp Facebook tarafından 4 milyar USD nakit para, 12 milyar USD hisse senedi ve 3 milyar USD sınırlandırılmış hisse senedi karşılığında satın alınmıştır..

Dünya ilk kez 1992 yılında sms ile tanışmıştı. 2010 yılında sms doruk noktasına ulaştı ve miladını doldurdu. İnternet’in yaygınlaşmasıyla beraber sms in yerini WhatsApp gibi mobil mesajlaşma uygulamaları aldı. WhatsApp’ın rakipleri platformlarında reklamlara yer vererek gelirlerini artırırken WhatsApp’da reklam namına hiçbir şey kalmadı, önceden 1 yıllık kullanım için 1$ alıyordu artık onu da kaldırdı. 2016 verilerine göre 1 milyar kullanıcıya sahip olan WhatsApp bu kararıyla 1 milyar doları çöpe attı. 1 milyar kullanıcıya sahip dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması reklam almıyor, kullanım ücreti almıyor, hiçbir gelir belirtisi yokken WhatsApp nasıl para kazanıyor?

WhatsApp eski Yahoo! çalışanları olan Brian Acton ve Jan Koum tarafından ABD’de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur. 2010 Ocak ayında yayınlanan WhatsApp kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuştu. WhatsApp üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği Ağustos 2012’den Ocak 2013’e kadar %75 oranında artarak 2012 yılında toplamda %500’e ulaşmıştır. İlginç bir bilgiyi de sizinle paylaşmak istiyorum. WhatsApp kurucu ortaklarından Brian Acton 2009 yılında Twitter’da çalışmak için başvuru yapıyor ama olumsuz sonuç alıyor. Aynı yıl Facebook’a başvuran Brian yine hayır cevabını alıyor. O zaman için Facebook’da işe bile alınmayan Brian, arkadaşı Jan ile birlikte WhatsApp’ı 19 milyar dolar gibi müthiş bir rakama Facebook’a sattı.

WhatsApp-and-Facebook

WhatsApp Facebook tarafından 4 milyar USD nakit para, 12 milyar USD hisse senedi ve 3 milyar USD sınırlandırılmış hisse senedi karşılığında satın alınmıştır. Bu satın alma işleminin bazı kişisel hakları ve bilgi mahremiyetini savunan gruplar tarafından durdurulması istenmiştir. Gelelim asıl sorunun cevabına WhatsApp nasıl para kazanıyor? Peki Facebook neden WhatsApp’ı satın aldı? Benim düşüncem Facebook ABD hükümetiyle bir anlaşma yaptı, gerekli yerlere gerekli belge, IP adresi, fotoğraf, dokümanları sağlıyor. Tıpkı yıllar önce Microsoft’un CIA’a bilgi sağladığı gibi. 1 milyar kullanıcıya sahip WhatsApp dev bir istihbarat silahı sayılabilecek nitelikte bir uygulama WhatsApp sadece konuşmalarınızı değil telefonunuzdaki şifrelerinizi, fotoğraflarınızı hemen hemen bütün bilgilerinizi almaya hazır bir ajan. Size tavsiyem WhatsApp’a dikkat edin.

Tevhid Haber