"Washington, Netanyahu'ya Tepki Olarak BM Kararını Destekleyebilir"

"Washington, Netanyahu'ya Tepki Olarak BM Kararını Destekleyebilir"

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, bugünkü (19 Mart Perşembe) sayısında,

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, bugünkü (19 Mart Perşembe) sayısında, New York Times gazetesinin Amerikalı üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde Washington'un Netanyahu'ya tepki olarak BM Güvenlik Konseyi'nde 1967 sınırlarında iki devletli çözümün ilkelerinin belirleneceği bir tasarıyı destekleyebileceğini yazdığını bildirdi.

Gazete, Netanyahu'yla ilişkileri kötü olan Obama'nın İsrail'le siyasi ve güvenlik ilişkilerinin sorumluluğunu tamamen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile ABD Savunma Bakanlığı üst düzey yetkililerine devretmeyi kararlaştırdığını yazdı.

Haberde belirtildiğine göre, Amerikalı üst düzey bir yetkili, Amerika'nın tavrının Filistinlilerle İsrailliler arasındaki doğrudan müzakereleri destekler nitelikte olduğunu, şimdi ise İsrail hükümetinin müzakereleri reddettiği yeni bir durumla karşı karşıya olduklarını söyledi ve "Gelecekteki kararlarımızda bu durumu göz önüne almamız gerekir" dedi.

Amerikalı yetkili, Obama'nın başkanlıkta geri kalan iki yılı içinde barış sürecini ileriye götürmek için yeni bir girişimde bulunmaya niyetlendiğini fakat İsrail seçimlerinin sonuçlarını ve kurulacak hükümetin tavrını görmeyi beklediğini söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü, işgal rejimi seçimleriyle ilgili ilk açıklamasında Netanyahu'nun Filistin devleti karşıtı açıklamalarını eleştirmişti