Vurulan uçakla ilgili Suriye'den Tepki!

Vurulan uçakla ilgili Suriye'den Tepki!

Düşürülen uçakla ilgili Suriye'den açıklama geldi.

Türkiye'nin Suriye savaş uçağını düşürmesinin ardından Şam'dan ilk tepkiler gelmeye başladı. Suriye, Türkiye'yi saldırganlıkla suçladı, Erdoğan'n teröristlere destek verdiğini iddia etti.
 
Suriye devlet televizyonuna konuşan Suriyeli askeri kaynaklar, uçağın Lazkiye'deki isyancıları takip ederken Türkiye tarafından düşürüldüğünü belirtti. Suriye ordusundan bir sözcü, pilotun kendini fırlatarak kurtulduğunu söyledi.
 
Suriye resmi haber ajansı SANA’nın internet sitesinde yayımlanan habere göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Türk hükümetinin son iki gündür Lazkiye kırsalının Keseb sınır bölgesinde “Suriye Arap Cumhuriyeti’nin egemenliğine ve topraklarına eşi benzeri olmayan ve hiçbir geçerli nedeni bulunmayan düşmanca bir askeri saldırıda bulunduğunu” iddia etti.
 
Yetkilinin, Türkiye hükümetini, “silahlı terör çetelerinin Türkiye topraklarından Suriye'ye girişlerini temin etmek için Suriye topraklarına tank ve toplarla saldırdığını” suçladığı belirtildi.
 
Suriyeli yetkili, bu saldırıların, “Erdoğan’ın Türkiye halkının ihtiyaçlarını karşılama ve sorunlarını çözmedeki başarısızlığının yanı sıra iflasının bir kanıtı olduğunu” öne sürdü.
 
TÜRK HÜKÜMETİNE ÇAĞRI
 
Yetkili, “Suriye'nin Erdoğan hükümetinden derhal bahsi geçen askeri saldırılarını durdurmasını, teröre desteğini kesmesini ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadeleye ilişkin kararlarına uymasını” istediğini belirtti.

Yetkili; Suriye'nin, kardeş Türkiye ve halkıyla iki ülke ve halklarının çıkarlarına hizmet edecek güzel ilişkileri sürdürme arzusunda olduğunu ifade etti.
 
Suriye ayrıca “Erdoğan hükümetinden Türk ordusu ve silahlı kuvvetlerini Türkiye ve halkına kardeşliğin yanı sıra komşuluk ilişkilerinde hüsnüniyet duygularından başka hiçbir şeyi olmayan komşu bir devlete karşı sonucu ya da geçerli bir nedeni olmaya