Vodafone'da dinleme skandalı

Vodafone'da dinleme skandalı

Dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Vodafone, faaliyet gösterdikleri ülkelerden bazılarının istihbarat kurumlarının müşterilerini yasadışı olarak dinlediğini duyurdu. Şirket yasadışı dinleme yapılan ülkelerin isimlerini ise açıklamadı

Dünyanın en büyük ikinci iletişim mobil şirketi Vodafone faaliyet gösterdikleri 29 ülkeden bazılarında müşterilerinin istihbarat kurumları tarafından yasadışı olarak dinlendiğini açıkladı. 

Vodafone tarafından bugün açıklanan raporda, şirketin 29 ülkede faaliyet gösterdiği, bu ülkelerin hepsinde dinleme yapmak için istihbarat kurumlarının yasal izin almak zorunda olduğu belirtildi. Ancak ismi verilmeyen bazı ülkelerin bu izni almadan direkt olarak şirketin veri tabanına girerek kullanıcıların telefon görüşmelerini kayıt altına aldığı ifade edildi.

Şirketten yapılan açıklamada, bu ülkelerin isimlerinin verilemeyeceği belirtildi. Ayrıca, "Az sayıda bazı ülkede, istihabarat kurumları ve ülke yönetimleri yasal bir zemin olmaksızın iletişim bilgilerinin olduğu veri tabanına direkt olarak erişebiliyor." denildi.