Vize Krizi Hakkında AKP'den Açıklama

Vize Krizi Hakkında AKP'den Açıklama

AK Parti'den ABD ile karşılıklı vizelerin kaldırılmasıyla ilgili ilk açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal 'Amerikan Büyükelçiliği'nin muhatabı bizim Washington Büyükelçiliğimizdir' dedi.

ABD ve Türkiye, karşılıklı olarak vize başvurularını durdurdu. Bugün görülmeye başlanan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasını takip etmek için bulunduğu duruşma salonu önünde ABD'nin vize kararına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal karşılıklı vizelerin kaldırılması krizine ilişkin de açıklama yaptı. 

"SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ"

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal "Dışişleri Bakanlığımız gerekli açıklamaları yapacak. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız da açıklama yapacak. Amerikan Büyükelçiliği'nin muhatabı bizim Washington Büyükelçiliğimizdir. Süreci takip ediyoruz. Biz son derece rasyonel yaklaşıyoruz.  Süreci takip ediyoruz. Son derece rasyonel, uluslararası pozisyondaki haklılığının arkasında durarak, masada eşit bir şekilde varlığımızı sürdürüyoruz. Bize dönük yaptırımlarına da sessiz kalamayız.Biz kendi bölgesinde haklı davasını savunan ve dolayısıyla da siyaset olarak da bunu en iyi şekilde temsil etmesi gereken insanlarız. Bu konuda Cumhurbaşkanımız birazdan gerekli açıklamaları yapacak.Biz her şeyden önce NATO mütteefikiyiz. İlişkilerimize son derece dikkat ediyoruz."