'Verilen sonuç Üzücüdür, Vicdanları Yaralayıcıdır'  -

'Verilen sonuç Üzücüdür, Vicdanları Yaralayıcıdır' -

Meclis Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakanın Yüce Divan'da yargılanmasını reddetmesinin ardından bazı CHP'li ve MHP'li komisyon üyeleri kameralar karşısına geçti.

Meclis Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakanın Yüce Divan'da yargılanmasını reddetmesinin ardından bazı CHP'li ve MHP'li komisyon üyeleri kameralar karşısına geçti. 
Komisyonun CHP'li üyesi Levent Gök, 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Verilen sonuç üzücüdür, vicdanları yaralayıcıdır. Biz AKP içerisinde dürüst namuslu arkadaşlarımızın olduğunu düşünüyorduk, nitekim bu konuda AKP'nin ileri gelenlerinin ettiği sözcükleri de önemsedik" diye konuştu. 
"TÜRKİYE SİYASETİ, BU KARARLA KARA BİR GÜN YAŞAMAKTADIR"
Bakanların kendilerini aklama fırsatlarının da ellerinden alındığını kaydeden Gök, "Bu konuda da rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını içinden sıyırma çabalarına bir kez daha tanık olduk. Türkiye siyaseti bugün soruşturma komisyonunda AKP'li üyelerin çoğunluk oylarıyla aldıkları bu kararla kara bir gün yaşamaktadır. AKP'nin sayısal çoğunluğuyla bakanlara aslında aklanma fırsatı verilmemiştir. Her birinin ayrı ayrı mahkemede hesaplaşmak istiyorum, orada yargılanmak istiyorum, kamuoyunun önünde aklanmak istiyorum demeleri gerekirken, AKP'liler çoğunluk oylarıyla bakanların mahkeme önünde aklanma fırsatını da kendi ellerinden almıştır" dedi. 
"YÜCE DİVANA SEVK ÖNERİMİZİ SUNACAĞIZ"
Verilen karar sonrasında durumun kesinleşmediğini dile getiren Levent Gök, bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi yönünde önerge vereceklerini söyledi. Gök, "Konu kesinleşmemiştir. Bu konu TBMM'nin önüne gelecektir. Karar geldiği zaman biz de CHP olarak elbette ki bu konuda belge ve bilgileri değerlendirdikten sonra yüce divana sevk önerimizi sunacağız. İşte o zaman kendisini namuslu timsali gösteren, kimi zaman ağlayan, o bakanları o milletvekillerini ayrı ayrı göreceğiz. Hepsinin vicdanlarına nasıl hakim olduklarını göreceğiz. Kimin talimat verdiğini, Meclis'te yapacağımız oylamada göreceğiz" şeklinde konuştu.

 
Kaynak: DHA