Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Veliler çocuklarıyla kendilerini yenilemeli

Şu eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla ilgili aslında söylenecek çok şey var.

Veliler birçok açıdan çocuklarıyla yakından ilgilenmelidir.

Özellikle İslami kesim bu konuda bir başka titizlik göstermelidir. Bir takım güzel gelişmelere rağmen yavrularımızı henüz bu ülkenin eğitimine tereddütsüz teslim edecek noktaya gelmediğimiz bilinmelidir.

Bu açıdan yavrularımız okuldan eve döndüğünde onların alıp eve getirdiği her şey gözden geçirilmeli, İslam'ın süzgecinden geçirilmelidir.

Fakat bu noktada kendimizin ehil olup olmadığımızı bilme zorunluluğumuz vardır. Buna ehil olmanın da bir bedeli vardır, yani kendimizi yetiştirmek, yenilemek durumundayız.

İslami titizlik adına bazılarımızın çocuklarına gereksiz hatta yanlış müdahalelerde bulunduğuna şahit oluyoruz. Bunun bedelini çocuklar ödüyor, arkadaşları arasında çok güç durumda kalıyorlar. Kendimizin dahi İslam adına yapamadığımız şeyleri çocuklarımızın küçücük omuzlarına yüklemeye çalıştığımız oluyor. Bir anlamda İslamcılığımızı çocuklar üzerinden ispatlamaya çalışıyoruz.

Elbette en azından kendimiz kadar onların da İslam'dan taviz vermemesi, bulunduğu ortamda onların da İslam'ın küçük bir temsilcisi olması için çalışacağız. Fakat bütün bunları yaparken onları da düşüneceğiz.

İslami hassasiyete sahip veliler olarak yerine göre kendi aramızda bir araya gelip bu konuları konuşmalıyız.

Sadece İslami konularda değil, onların diğer derslerine de iştirak etmeliyiz. O yaşlardayken öğrenip de unuttuğumuz bir takım faydalı konuları onlarla birlikte yenilemeliyiz.

Hatta baştan beri bilmediğimiz, öğrenmediğimiz konuları onlarla birlikte öğrenmeyi bir fırsat bilmeliyiz.

İnsanlar bilgiyi, ilim ve irfanı her zaman büyüklerden, alimlerden ve öğretmenlerden almazlar. Farkında olarak veya olmayarak küçüklerden, özellikle evlatlarından alırlar.

Böyle olunca eğitim gören evlatlarımız, torunlarımız bizler için ayrı bir nimet ve fırsattır.

Hem bir çocuk kendisiyle birlikte annesinin babasının da aynı konuları öğrendiğine şahitlik ettiği zaman çok daha iştahlı bir şekilde derslerine sarıldığını göreceksiniz.

Böylesi bir aile fotoğrafı gerçekten çok güzeldir.

Bu aynı zamanda nesillerin uyumudur. Bu uyumsuzluğu sağlayamayan aileler büyük problemler yaşamaktadır.

Durum böyle olunca diyoruz ki; Eğitim ve öğretim yılı büyükler için de hayırlara vesile olsun.

doğruhaber

Bu yazı toplam 871 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar