Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ve durum beklenenden daha iyi

Yazı dizgi servisine verildiğinde ilk sonuçlar gelmeye başlamıştı. Benim tahminim, 45, 25, 15, 13, 2 gibi idi, artı eksi 1 yanılma payı idi. Sonuç benim beklediğimden daha iyi gözüküyor.

Katılım daha fazla. Ciddi bir olay da olmadı.. Yurtdışından gelen sonuçlar da gayet iyi.

Seçimin kaybeden tarafı MHP ve HDP.. CHP durumunu korursa başarılı sayılır. SP ve BBP’de de ciddi oy kaybı var.

Seçmen, istikrara oy verdi. Macerayı kabul etmedi. 

MHP’nin anlaşılmaz inadı tabanında yankısını buldu. Bu durumda 5. Parti MHP’den çıkacak gibi gözüküyor. MHP’nin anlaşılmaz inadı, CHP ve HDP’ye iktidar yolunu açıyordu. Aynı şekilde paralel yapıyla kol kola giren SP de bu koalisyona dahil oldu.

Seçmen bu kirli ittifakı gördü ve tercihini AK Parti yönünde yaptı.

Tabii, bu sonuç paralel yapının da defterini dürmüş oldu. Bu seçimin iktidarı belirlemesi dışında referandum gibi farklı bir anlamı da vardı. Bu referandumlardan biri paralel yapı, biri Kürt sorunu ve barış süreci, diğeri MHP ile ilgili idi ve her üç referandumun sonucu da AK Parti’nin lehine oldu..

Öyle görülüyor ki, bu seçim sonucuna göre AK Parti rahat bir şekilde tek başına iktidar olacak. Eğer bu sonuçlar 19.00 itibarı ile olduğu gibi devam ederse, AK Parti anayasal çoğunluğa bile ulaşabilir. Bu rakam bu saatten sonra ne kadar gerilerse gerilesin, AK Parti’nin oylarında ciddi bir artış gözleniyor.

Sonuçta belirsizlik süreci sona erdi. Artık kalınan yerden yola devam edilmesi, herkesin elini, dilini, ayağını bu milli irade çizgisine göre uzatması gerek..

Bugünlük bu kadar. Yarın sonuçlar kesinleşince tekrar beraber oluruz inşallah. 

Selâm ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 889 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar