Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ve Bayram

 

Allah’a şükürler olsun, nihayet bayrama ulaştık. Daha güzel günlerde nice bayramlar için dua ediyorum..

Birileri bayram öncesi memleketi cehenneme çevirmek istiyordu ama olmadı. Başaramadılar.. Salı’dan 21 Ekim Pazartesi’ye kadar bayram.
Birileri bu günleri cehenneme çevirmek istiyordu, ama evdeki hesapları çarşıya uymadı.. Terör planları tutmadı.. Ekonomik kriz de olmadı. Ekim sonuna geldik..
Türkiye şimdi seçime hazırlanıyor..
Önümüzdeki hafta ve sonrası bir dizi açılış yapılacak..
Biliyorsunuz aday olacak kamu görevlilerinin 1 Aralık’a kadar istifa etmeleri gerekiyor.. Seçim 30 Mart’ta. 1 Ocak seçimlerin başlangıcı..
Bunun anlamı şu: Kasım sonu bazı kişiler açısından partilerin karar vermeleri gerekiyor. Özellikle de AK Parti açısından..
Ekim’de 29 Ekim var.. Yine Resepsiyon konusu gündeme gelecektir.. Kasım’da 10 Kasım, ardından 13 Kasım’daki Aşura, önemli günler..
Kasım ayında biliyorsunuz, aynı zamanda, iki kunut buluşması var, Rabia platformunun çağrısı ile, Namaz platformunun da desteklediği Kasım ayı içinde 2 kunut Cuması var. İlki Mısır darbesinin 100. Günü olmuştu, geçtiğimiz günlerde.. 2. Kunut Cuması 14 Ağustos 2013 Rabia katliamının yüzüncü günü olan 22 Kasım’da.. 3. Kunut buluşması ise, Suriye’deki Guta katliamını gerçekleştiği 21. Ağustos 2013’ün 100. günü olan 29 Kasım 2013’de..
Kasım’ın ilk haftasından hemen sonra 10 Kasım, ondan sonra hafta ortasında Aşure, ardından Rabia katliamı ve 29 Kasım’da Guta.. Kasım hareketli bir ay. Ve zaten sonra seçim havası..
Bu arada, bu güne has bir güzellik var, Türkiye’den giden bilim adamları, dini otoriteler, Güney Afrika’dan hilalı gözlemleyecek ve dünyaya yayınlayacaklar..
Diyanet İşleri Başkanı dün Arafat’tan önemli açıklamalar yaptı, önemli mesajlar verdi.. Bugün bayram namazında da ümmete önemli mesajlar verilmesini bekliyoruz..
Geçen Ramazan’da bayram namazını topluca Sultanahmet’te kılmıştık. Bu defa, bütün Türkiye’de merkezi camilerde kılıyoruz.. Bundan sonra hep böyle olacak.. Cami hayatın merkezinde yer alacak, imamlar da buna göre kendi programlarını gözden geçirecekler. Camilerimizin manevi mimarisini yeniden ihya ve inşa edeceğiz.. Musallaya çıkacak, yeni sahra mescidleri inşa edeceğiz.. Üstümüze serpili ölü toprağından silkeleneceğiz.
Bir takım çevrelerin saldırgan tutumları, aslında bu süreçte hafızaların yenilenmesi ve uyanış için bir vesile oluyor. Mısır ve Suriye’de yaşananlar, Kudüs ve Filistin gerçeği de öyle.. İslamofobia tartışmaları da uyanışa vesile oluyor.. Bu şartlarda ılımlı İslam komplosu da etkisini kaybediyor ve Müslümanların hayatından çıkıyor! Ümmet bilinci uyanıyor, Vahdet talebi yükseliyor..
Bilmem farkındamısınız, yakın bir gelecekte onbinlerce, yüzbinlerce insan Arapça konuşmaya, Osmanlıca okuyup yazmaya başlayacak.. Belki milyonlarca insan.. Suriye’den gelen okumuş insanlara yeni bir iş sahası açıldı bu arada. 20-25 aile bir araya gelip, Suriyeli bir aileye barınma imkanı sağlıyorlar.. Bu aileler de, bu sponsor ailelerin çocuklarına, ev hanımlarına, beylere, sabah, öğle, akşam, gece ailece Arapça ve Kur’an dersleri veriyorlar.. Her mahallede bir kaç dil kursu faaliyet gösteriyor sanki.. Özel hocalık yapııyorlar ve insani yardımı fonksiyonel hale getirip, yakın arkadaşlıklar kuruyorlar. Bu insanlar yarın ülkelerine döndüklerinde burada kurdukları dostluklar onlar ve ülkeleri, burada bu insanlar için bir şansa dönüşecek.. Bu konuda düşünen olursa, onlar da denesinler.. Herkes için faydalı ve harika bir çözüm! Bu felaketten hiç hesapta olmayan bir fayda, bir rahmet ve bereket üretebiliriz..
Evet, bu gün bayram. Bol bol dua edelim. Kitapta “dualarınız olmasaydı ne işe yarardınız ki” der.. Peygamberimiz de “Kabul olmayan duadan Allah’a sığınırım” der.. Bazılarınızın duaları Allah’a ulaşmaz. Aralarında bir perde vardı.. Oysa Allah (cc) “isteyin vereyim” der.. Ama Allah cahil ve zalim insanların dualarını kabul etmez. O zaman tevbe edelim önce. Kendi nefsimizi hesaba çekelim.. Ve de bazı şeyler bize hayır gibi gelirken onda şer, şer gibi gelirken Allah onda hayır murat etmiş olabilir. Biz bilmeyiz, Allah bilir. O zaman dua ederken, Allah’ın bizden istediği gibi ondan isteyelim. Onun rızasını ve hayırlısını talep edelim.. Allah’tan cömert, dürüst, bilgili ve cesur olmayı isteyin ve esbabına tevessül edin.. Affedilmeyi dileyin..
Bugün bayram! Affedelim ki, affedilelim. Allah (cc)’tan ne istiyorsanız, başkalarına Allah adına ondan verin de Allah size o iyiliğinizin karşılığını kat kat fazlası ile versin!
Bugün bayram. Hediyeleşin.. Komşularınız, akrabalarınız, iş arkadaşlarınız ve dostlarınızla helalleşelim. Dualarınıza tüm dünyanın mazlumlarını ve açlarını da ekleyin. Mısır’ı, Suriye’yi, Filistin’i ve ilk kıblemiz Kudüs’ü, dünya Müslümanlarının halini unutmayın..
Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı tebrik ediyorum..
Selam ve dua ile..

yeniakit

 

Bu yazı toplam 982 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar