Vatandaş 'Erdoğan Köşk'e çıksın' diyor

Vatandaş 'Erdoğan Köşk'e çıksın' diyor

AK Parti, cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala kamuoyu araştırmalarına hız verdi.

Mayıs ayının ilk yarısında yaptırılan anketlerde yüzde 52 olan destek, son hafta 54'e yükseldi. Yüz yüze yapılan araştırmaya 28 bin kişi katıldı.Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayım sürerken, dikkatler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylık konusunda vereceği karara odaklandı. AK Parti teşkilatlarıyla yapılan istişarelerin tümünden tartışmasız tek isim olarak çıkan Başbakan, kararını açıklamadan önce vatandaşın nabzını yoklamaya da devam ediyor. Erdoğan'ın adaylığına yönelik destek, AK Parti tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen kamuoyu yoklamalarına da yansıdı.

İLK TURDA SEÇİLİR
Mayıs ayının son haftasında yapılan geniş kapsamlı araştırma da, Erdoğan'ın aday olması halinde ilk turda zorlanmadan seçileceğini ortaya koydu. Mayıs ayının ilk yarısında yapılan anketlerde, vatandaşın yüzde 52'si, "Başbakan Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz" derken, bu oran son kamuoyu araştırmasında 2 puan daha artarak yüzde 54'e yükseldi. Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan'ın adaylığına ilişkin son araştırma 25-31 Mayıs tarihlerinde yapıldı. 

ARAŞTIRMALAR SÜRECEK
Ülke genelinde farklı yaş, siyasi görüş ve sosyoekonomik yapıdan 28 bin kişiyle yüz yüze gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasında, sokaktaki vatandaşın yüzde 54'ü "Başbakan Erdoğan'ın adaylığını destekliyoruz" dedi. Her görüşten seçmeni kapsayan araştırmada Erdoğan'a yönelik desteğin yüzde 54 oranına yükselmesi, Başbakan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığının AK Partili olmayan seçmen tarafından da önemli ölçüde kabul gördüğünü ortaya koydu. Adaylık konusunda henüz son sözünü söylememiş olan Erdoğan'ın, sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri ve kanaat önderleriyle istişarelerini sürdüreceği ve halen devam eden yeni kamuoyu araştırmalarının sonuçlarının alınmasının ardından kararını açıklayacağı belirtiliyor.
AKŞAM