Van'da Okul Yolunda Bomba Bulundu

Van'da Okul Yolunda Bomba Bulundu

Van Emniyet Müdürlüğü, PKK'nın 'okul boykutu' çağrısı üzerine başlatılan kapsamlı çalışmalar sırasında bir ilköğretim okulu yakınındaki sokakta patlamaya hazır tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı bulundu

 

Van Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü PKK/KCK'nın bazı internet sitelerinde "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde öğrencilerin okula gitmemesi ve eğitimin boykot edilmesi" yönündeki çağrısı üzerine merkez İpekyolu ve Edremit ilçelerindeki okulların çevrelerinde çalışma başlattı.



Eğitim-öğretim yılının başlaması ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması amacıyla Şabaniye, Hacıbekir, Karşıyaka ve Yeni Mahallelerindeki okullarla çevresinde eğitimli köpek ve dedektörlerle arama yapıldığı belirtildi. 

Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: 


"Çalışmalarda çok sayıda kullanıma hazır molotofkokteyli ele geçirilmiştir. Ayrıca İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Dumlupınar İlköğretim Okulu yanındaki Serhat Sokak'ta dedektör köpeği 'Back'in tepki vermesi üzerine yapılan aramada, patlamaya hazır tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı bulundu. Bombanın bulunmasıyla büyük bir facianın önüne geçildi. Cumhuriyet savcısının talimatıyla ele geçilen malzemelere el konuldu."
İl Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan araştırmada 2015-16 eğitim öğretim dönemi öncesi halkın özellikle terör örgütü tarafından yapılan boykot çağrısı ve eğitimin engellenmesine tepki gösterdiği vurgulanırken, eğitim-öğretimin yapılacağı okulların çevresinde geniş güvenlik önlemlerini alınacağını kaydedildi


DHA