Van'da Başörtülülere Saldırı

Van'da Başörtülülere Saldırı

Van`da Hür Dava Partisinin düzenlediği mitingden dönen 5 başörtülü bayan BDP/PKK`li çetelerin saldırısına uğradı. Çeteler, yerdeki bayanı bayıldıktan sonra da tekmelediler.

Van’da HÜDA PAR’ın düzenlediği mitingden Semra Şahin (39) Dilara Şahin, Zeynep Akkay ve ismi öğrenilemeyen 2 bayan, BDP seçim bürosundan çıktıkları belirtilen bir grubun saldırısına uğradı.

Van’da HÜDA PAR’ın düzenlediği mitingden sonra evlerine dönen başörtülü bayanlar BDP’li çetelerin saldırısına uğradı.

HÜDA PAR’ın düzenlediği mitingden sonra 14.00 sıralarında evlerine dönen 6 başörtülü Bayan Cumhuriyet Caddesi Sanat Sokağı yakınında bulunan BDP seçim bürosunun önünde saldırıya uğradı.

BDP seçim bürosundan çıktıkları belirtilen 15-20 kişilik bir grup, başörtülü bayanlara hakaret ederek linç etmek istedi.

Çevredeki vatandaşların müdahalesi ile azgın grubun elinden kurtulan bayanlardan birinin bayıldığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenilirken sağlık durumunu iyi olduğu kaydedildi.

Saldırıya uğrayan bayanlardan Dilara Şahin (Semra Şahin’in kızı)BDP’li çetenin kendilerine ‘şeytanlar’ diyerek saldırdığını anlatarak, “Bize bir anda saldırıp bizleri dövmeye çalıştılar annemi gözlerimizin önünde dövdüler annem hastaneye kaldırıldı.”dedi.

Başka bir kız çocuğu ise ellerinde parti bayrağı olduğu halde evlerine döndükleri sırada saldırı yapıldığını belirterek, “Elimizde bayraklar vardı köpekler bize saldırdılar. Amcamın hanımını dövdüler” şeklinde anlatı.

“Annemi tekmelerle dövdüler…”
Bu arada saldırıya uğrayan Semira Şahin’in oğlu Erman Şahin ise saldırı anını şu şekilde anlattı: “Annem, bacım ve birkaç tane bayan miting sonrası eve doğru giderken BDP seçim bürosundan çıkan bir grup annemle diğer bayanlara saldırmaya başlıyor. Annemi tekmelerle dövüyorlar. Annem yere düşüp bayılıyor saldırganlar yerde de tekme vurmaya devam ediyorlar. Yanında 17-18 yaşlarındaki bacım var. Birkaç tane bayan daha var. Annem bayılınca halk araya giriyor bunlar da kaçıp gidiyorlar.” dedi.

“Bayanlara Şeytan faşist diyerek saldırdılar”
Bayanlara şeytan, faşist diyerek saldırıldığını ifade eden Şahin, “Anneme ve yanındakilere bir sürü hakaretlerde bulunuyorlar. Annemi olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırdık. Sağlık durumu şu an iyidir.” Diye konuştu.

Başka bir görgü tanığı ise saldırıya uğrayan Semra Şahin’in (39) bayıldığında da tekmelerle dövüldüğünü söyledi. 

`Anneler ve bacılar kırmızı çizgimizdir`

Saldırıyı sert bir dille kınayan Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, annelerin ve bacıların kırmızı çizgileri olduğunu vurguladı. 

"Saldırıyı yapannları ve bu zihniyeti şiddetli bir şekilde lanetliyoruz." diyen Tanrıkulu, "Malumunuz dün 8 Mart Dünya Kadınlar Günüydü, fakat genelde hem ülkemizde hem de dünyada 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü devamlı gündemine alanlar ve bunun için mitingler paneller düzenleyenler en çok kendileri maalesef kadınları istismar etmektedirler.” ifadelerini kullandı. 

“Bayanlara böyle bir saldırı yapılmasını asla kabul etmiyoruz”
Kadınların haklarını savunduğunu iddia edenlerin fiiliyatta bunun tam tersini yaptıklarını ifade eden Tanrıkulu, “Hele hele Kürdistan`da Kürt halkının en çok değer vermiş olduğu ve namus olarak gördükleri bayanlara böyle bir saldırı yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Malumunuz bugün genel başkanımızın da katılmış olduğu Van da bir miting yapıldı ve miting sonrası evlerine dönen başörtülü bayanlar, Cumhuriyet caddesindeki BDP seçim bürosunun önünden geçerken orada 15-20 kişilik bir grup çıkarak bu bayanlara bu başörtülü bayanlara sözlü ve fiili sataşmada bulunmuştur, onları linç etmeye çalışmışlardır.” dedi. 

“Yahudiler başörtülü bir bacıya saldırdığı için Resulullah onlara karşı savaş açmıştır”
Araya girmeye çalışan vatandaşların müdahalesiyle bayanların linç edilmekten kurtarıldığını söyleyen Tanrıkulu, “Bu arbede sırasında bir bacımız bayılmıştır, çevredeki halk müdahale etmiş ilk müdahaleyi yapmıştır. Şimdi bunu herkes çok iyi bilmelidir ki, annelerimize bacılarımıza yapılan hiçbir saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmeyiz ve bunun bizim kırmızı çizgilerimiz olduğunu herkes bilmelidir. Resulullah (sav) bir Müslüman bacımızın başörtüsüne Yahudiler tarafından saldırı yapıldığı için Yahudilere savaş açmıştır.” dedi. 

“Annelerimiz ve bacılarımız kırmızıçizgilerimizdir”
Annelerin ve bacıların kırmızı çizgileri olduğunu ifade eden Tanrıkulu, “Bu hassasiyet burada dururken kalkıp bu şekilde 3 başörtülü bayana saldırı yapılması hele hele sol gelenekten gelen ve kadınların özgürlüğünü savunduğunu iddia eden grubun çeteleri tarafından yapılmasını biz lanetliyoruz ve biz bunu kabul etmiyoruz. Kamuoyuyla şunu paylaşmak istiyoruz ki, açık şekilde bu bizim kırmızı çizgimizdir bu kırmızı çizgimize kim haddini aşmaya çalışırsa biz bunu asla kabul etmeyiz.” dedi. 

“BDP’li yöneticilerden bunu lanetlediklerine dair bir açıklama bekliyoruz”
BDP’li yöneticilerden de bunu lanetlediklerine dair bir açıklama beklediğini söyleyen Tanrıkulu sözlerine şöyle tamamladı: “Bunu yapanlar da çok sert bir şekilde karşılığını görürler. Unutmasınlar ki, kendilerinin de anneleri bacıları vardır bunu göz önünde bulundursunlar. Bayanlara yapılan bu saldırıyı ben şiddetle lanetliyorum ve BDP’li yöneticilerden de bunu lanetlediklerine dair bir açıklama bekliyoruz.” 

(Cihad Coşar/Murat Dalgın-İLKHA)