Valilikten Resmi Açıkalama

Valilikten Resmi Açıkalama

Valilikten İlk resmi açıklama: Elçi çatışma sırasında öldü

Diyarbakır Valiliği, Sur İlçesi'nde basın toplantısı sırasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden Tahir Elçi'yle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Tahir Elçi'nin polise düzenlenen silahlı saldırıdan sonra çıkan çatışma sırasında hayatını kaybettiği belirtildi.
Diyarbakır Valiliği'nden açıklama "28.11.2015 tarihinde saat 11.00 dolaylarında İlimiz Sur İlçesi Dört Ayaklı Minare civarında Diyarbakır Barosu tarafından bir basın açıklaması programı yapıldığı esnada güvenlik görevlilerimize saldırıda bulunulmuş; bu saldırıda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 polis memurumuz da yaralanmıştır. Olay sırasında ve akabinde aynı yerde meydana gelen çatışmada, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını yitirmiştir. Konuyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmış olup konunun detayları incelenmektedir. Konuyla ilgili detaylı açıklama kamuoyuyla daha sonra paylaşılacaktır." denildi.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 4 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili basın açıklaması yapıyor. Ala, saldırıda bir polis memurunun kurtarılamadığını söyledi. Ala, çatışmalar sırasında Tahir Elçi'nin de hayatını kaybettiğini ifade etti. Ala, olayda ikisi mülkiye ikisi de polis başmüfettiş olmak üzere 4 müfettişin görevlendirildiğini açıkladı.
OTOPSİ İŞLEMLERİ DEVAM ETMEKTE
Toplantıya katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise olayın adli ve idari yönünden soruşturmasının başlatıldığını söyledi. Bozdağ, Elçi'nin naaşı üzerindeki otopsi işlemlerinin ise Diyarbakır Barosu yetkilileri ile Elçi'nin ailesinin bulunduğu bir heyetin önünde yapıldığını ifade etti.
İLK AÇIKLAMA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN
Tahir Elçi'yle ilgili yetkililerden ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.Erdoğan, Burhaniye Pelitköy Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Okulu ile yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alım törenine katıldı. Burada hitap eden Erdoğan, "Az önce Diyarbakır'da yaşanan bir çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğünü, bir polisimizin de şehit olduğunu öğrendim. Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir" dedi.
ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
ABD Ankara Büyükelçiliği, Diyarbakır'da çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında "Cesur bir insan hakları savunucusu olan Tahir Elçi’nin trajik ölümünün şokunu yaşıyoruz. Elçi’nin ve hayatını kaybeden polis memurunun ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. Korkunç bir kayıp" dedi.