Valilikten Furkan Vakfı Kararı

Valilikten Furkan Vakfı Kararı

Diyarbakır Valiliği, 19 Şubat'ta Furkan Vakfı'nın Yenişehir'de düzenlemeyi planladığı konferansa izin vermedi.

Diyarbakır Valiliği, 19 Şubat'ta Furkan Vakfı'nın Yenişehir'de düzenlemeyi planladığı konferansa izin vermedi. 

Furkan Vakfı Genel Başkanı Alparslan Kuytul'un konuşma yapacağı belirtilen konferansın afiş ve pankartlarının da asıldığı yerlerden kaldırılması istendi. Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki bir düğün salonunda gerçekleşmesi beklenen konferans, valiliğin vakıf yetkililerine gönderdiği tebligatla yasaklandı.

Diyarbakır Valiliği'nden gönderilen yazıda, Anayasa'nın 34'üncü maddesi, İl İdaresi Kanunu ve Olağanüstü Hal yasasının ilgili maddelerine atıfta bulunularak Vali'nin etkinlikleri yasaklayabileceği belirtilerek, şöyle denildi:

'Valilik makamının 15 Şubat 2017 tarih ve 2017/454 sayılı olur ile Demirok Düğün Salonu'nda 19 Şubat'ta 13.00-17.00 saatleri arasında düzenlenmek istediğiniz etkinlik yasaklanmıştır. Bahse konu etkinlik ile ilgili tarafınıza yapılan tebligata müteakip, söz konusu etkinliğe gelme planı yapan şahıs/şahıslar ile görüşülerek bahse konu etkinliğin yasaklandığının bildirilmesi ilimiz merkez ve dış ilçelerimizin muhtelif yerlerine asılan pankart ve afişlerin düzenleme kurulu tarafından 16 Şubat, 08.00'e kadar kaldırılması, kaldırılmadığı taktirde gerekli idari işlemlerin bilinmesi hususu tarafınıza tebliğ olunur.'