Valilik Furkan Vakfına İzin Vermedi

Valilik Furkan Vakfına İzin Vermedi

Furkan Vakfı'nın 'Filistin'e Destek Mitingi'ne izin verilmedi

Vurkan Vakfı başkanı Alparslan Kuytul, Cumartesi ya da Pazar günü için valiliğe Filistinlilere Desek Mitingi için başvuruda bulunduklarını söyledi ve valiliğin başvuruyu reddettiği belgeyi okuyarak mitinge izin verilmediğini açıkladı.

Kuytul, mitinge izin verilmemesini hükümetin 'İsrail dostumuzdur' sözleri ile ilişkilendirerek hükümetin İsrail'e gereken tepkiyi göstermemesini ve tepki göstermek isteyenleri de engellemesini sert sözlerle eleştirdi.

“İsrail’in aleyhinde miting yapacaktık. Reddettiler! Ama İsrail’le dost olanlar(!) Herhalde İsrail aleyhinde miting yapılmasından da hoşlanmıyorlar” diyen Alparslan Kuytul’un açıklamasından satır başları şöyle:

“AKP’nin aleyhinde miting yapmayacaktık, İsrail’in aleyhinde miting yapacaktık. Reddettiler! Ama İsrail’le dost olanlar(!) Herhalde İsrail aleyhinde miting yapılmasından da hoşlanmıyorlar. “İsrail’le dostuz, İsrail’e muhtacız” demediler mi?

Herhalde ondan dolayı İsrail aleyhinde miting yapılsın istemiyorlar. Bir tane İstanbul’da göstermelik yapılsın yeter. Her tarafta yapılmasını istemiyor olsalar gerek ki birtakım bahanelerle engel oluyorlar. Hiçbir tenkide tahammülleri yok, herkesi susturmak istiyorlar.

İsrail aleyhinde bir miting yapacağız ona bile engel oluyorlar.

Açıkça deyin ki biz size izin vermiyoruz, İsrail’in Türkiye’de çok fazla lanetlenmesini istemiyoruz. Çünkü İsrail’le dostuz(!) desenize. Herkese külhanbey külhanbey konuşanlar... İsrail bu zulmü yaptı, camiye girilmesine izin vermedi ve bugün Cuma namazı sokaklarda kılındı. Ayrıca İsrail polisi namazdan sonrada saldırıya geçti. Birkaç tane şehit var ve epeyce yaralı var. Buna rağmen çıtları çıkmıyor.

Devletin en üst düzeyinden yapılan açıklamalar ‘bu durum kaygı verici’ maşallah mesele İsrail olunca ne kadar diplomatik dille konuşmaya başladınız. Dünkü one minutelere ne oldu? Dün Kudüs kahramanıydınız ne oldu?

Tabi böyle konuşanlar isterler mi ki Türkiye’nin her tarafında basın açıklaması yapılsın.

İsrail’e muhtacız dersen tabi ki olacağı bu!

İsrail’in bugünkü azgınlığının temelinde Irak’ın düşmesi, Suriye’nin düşmesi, Türkiye’nin İsrail’le dostuz müttefikiz muhtacız demesi…

İsrail ile dost olmayan bütün devletler bitiriliyor.

Ve bölünüyor, gücü yok ediliyor. İsrail’i sevmeyen Irak ve Suriye ikisi de bitirildi. İsrail o yüzen şu an gayet güvenlikli, korkacağı hiçbir şey kalmadı. Türkiye’nin biraz protestoları vardı, çıkışları vardı, tenkitleri vardı. Onu da zaten dize getirdiler, diz çökerttiler. Zaten Türkiye ‘one minute’ den sonra bir elini ayağını öpmediği kaldı. İsrail’e muhtacız bile dedi. Ben bugüne kadar başka bir devlet başkanın bir ülkeye muhtacız dediğini daha duymadım, hatırlamıyorum. Bu bile söylendi. Irak öyle Suriye öyle Türkiye böyle İsrail neden korksun ki artık? Ve bu olayın Katar krizi ile aynı zamanda meydana gelmesi boşuna değildir. Bunların hepsi bir planın parçalarıdır. Ben valiliğin, emniyetin görüşünü alarak gönderdiği bu yazıyı, İsrail’in aleyhinde yapacağımız miting yasağını Müslümanların vicdanına havale ediyorum. Samimi insanların vicdanına havale ediyorum. Bu yetkililer için utançtır.”