Vahhabi Şeyhi: Timsah Eti Helaldir

Vahhabi Şeyhi: Timsah Eti Helaldir

Tanınmış Vahhabi Şeyhi Muhammed Ureyfi yazdığı yeni fetvasında timsah ve su yılanı gibi sürüngenlerin yenilebileceğini savundu.

Tanınmış Vahhabi Şeyhi Muhammed Ureyfi verdiği fetvada "Size deniz avı ve yiyeceği helal kılınmıştır" ayetini referans aldı ve şöyle dedi: Bu ayete göre Allah denizde yaşayan canlıların yenilmesini helal kılmıştır.

Fetvasını ispat noktasında İbn-i Useymiyyi'nin şerhini de referans alan Ureyfi şöyle yazdı: Bu ayette timsah istisna edilmemiştir. Dolayısıyla onu yemek helaldir. Fakat yılanın haram olması konusuna gelince şunu diyebiliriz; karada yaşayan sürüngenlerin yenilmesi haramdır. Bu hüküm, bu türlerin denizde yaşayanlarının da haram olacağına delalet etmez. Dolayısıyla denizde yaşayan canlıların dirisi veya ölüsü helaldir.

Ureyfi'nin bu fetvası sosyal medyada birçok tartışma ve yorumları beraberinde getirdi. Bazıları kaplumbağanın de helal veya haram olmasının tartışılması gerektiğini ifade etti. Kimileri de Ureyfi'yi şiddetli şekilde eleştirdi ve timsahın deniz canlısı olmadığına, iki yaşamlı bir canlı olduğuna dikkat çekti.

shafaqna