Vahdet Ayları: Recep, Şaban, Ramazan...

Vahdet Ayları: Recep, Şaban, Ramazan...

Üç aylar, manevi duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı...

İslâm Dini"nin mübarek saydığı ve milyonlarca Müslümanın hasretle beklediği "Recep, Şaban, Ramazan" dan oluşan Üç Aylar, yarın başlıyor. Yarın Recep ayının ilk günü.

Yüce Allah"ın insanlara rahmetini ve nimetlerini çokça ihsan ettiği belli zamanlardan olan üç aylarda Müslümanlar el açıp tevbe ve istiğfar ederek bol bol ibadet imkânı bulacak. Oruç tutmak isteyen Müslümanlar ise, bu gece sahura kalkacaklar.
Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan Üç Aylar'ın İslâm'daki önemini Peygamber Efendimiz (s.a.v.), ""Allah"ım! Recep ve Şaban ayını hakkımızda hayırlı kıl, bizi Ramazan ayına kavuştur" ve "Recep Allah (cc)"ın ayı, Şaban benim ayım ve Ramazan ümmetimin ayıdır" şeklindeki hadis-i şerifiyle ortaya koyuyor.
Üç aylar, manevi duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir mevsim olarak tanımlanıyor. Sevgili Peygamberimiz, bu aylarda her zamankinden daha çok ibadet ederdi.
İSLAM DÜNYASINA MANEVİ GÜÇ KAZANDIRACAK
Üç ayların ilki olan Recep ayının yarın başlayacak olması zulüm altında inleyen milyonlarca Müslüman için de manevi bir güç olacak. Ayrıca günahlarından arınmak isteyenler için, büyük bir fırsat olarak değerlendirilen mübarek üç aylarda yapılan ibadetlerin, normal zamanlarda yapılan ibadetlerden daha faziletli olduğu için inanların bu günleri iyi değerlendirmesi gerektiği ifade ediliyor.