Uzak Doğu’da MERS Paniği

Uzak Doğu’da MERS Paniği

Güney Kore'de görülmeye başlanan MERS hastalığının bu ülkeden Hong Kong'a giden bir yolcuda da tespit edilmesi üzerine bölgedeki diğer ülkeleri de alarma geçirdi

Corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS Güney Kore başta olmak üzere Uzak Doğu’da da yayılmaya başladı.

Güney Kore Sağlık Bakanlığı yetkileri test sonuçları pozitif çıkan son beş kişiyle birlikte virüs bulaşan kişi sayısının 30 olduğunu açıkladı.

Güney Kore’de görülen virüs çevre ülkelere de yayılmaya başladı. Güney Koreli bir yolcunun Hong Kong’a gitmesinin ardından MERS hastası olduğunun ortaya çıkmasıyla Hong Kong’da hastalığa karşı güvenlik önlemleri de arttırıldı.

Virüs Hong Kong ve Güney Kore arasında diplomatik krize de sahne olabilir. Hong Konglu yetkililer MERS hastası yolcunun seyahatine göz yumduğu için Güney Kore’yi sert dille eleştiriyor. Ayrıca Koreli yolcu da hastalığını gizlemekle suçlanıyor. Aynı uçakta seyahat eden 16 kişi de hastalık belirtileri gösterdikleri için karantinaya alındı.

Hastalığın Çin anakarasına yayılmasını istemeyen Çin yönetimi havalimanlarında kontrol noktaları kurdu. Başta Ortadoğu olmak üzere hastalığın görüldüğü ülkelerden gelen Çinli ve yabancı yolcular sağlık denetimlerinden geçirerek ülkeye girebiliyor.

MERS hastalığı ilk olarak 2012 yılında Suudi Arabistan’da tespit edildi. Nefes darlığı, ateş ve öksürük hastalığın en önemli belirtileri arasında. Virüsün bulaştığı hastaların yüzde 40’ı hayatını kaybetti.