Usame Bin Ladin'in damadına müebbet

Usame Bin Ladin'in damadına müebbet

Usame Bin Ladin'in damadı Süleyman Ebu Geyt, 11 Eylül saldırılarında görev aldığı gerekçesiyle New York'ta çıkarıldığı mahkemedeki jüri üyeleri tarafından suçlu bulundu.


Yaklaşık 3 hafta süren duruşma sonrası mahkeme, 48 yaşındaki Ebu Geyt'i, "Amerikalıları öldürmek için komplo kurmak, teröristlere materyal desteği sağlanmasını planlamak ve bu desteği sağlamak" suçlarından müebbet hapse mahkum etti.

Savcılar, Bin Ladin'in önde gelen danışmanlarından biri olduğu bilinen Ebu Geyt'i ayrıca, örgüte yeni üyeler katmak amacıyla kışkırtıcı söylevlerinin bulunduğu video teypleri kullanarak El Kaide'nin sözcülüğünü yapmakla suçladı. Savcılar bunun yanı sıra Ebu Geyt'i, 2001 yılının Ekim ayında yayınladığı bir videodan "Uçak fırtınası sonlanmayacak" sözünü alıntılayarak, aynı senenin Aralık ayında İngiltere uyruklu Richard Reid isimli şahsın bir uçakta ayakkabı bombası patlatma girişiminde bulunacağını önceden bilmekle de suçladı.

Mahkeme salonlarında pek de alışılmadık bir harekette bulunan Ebu Geyt ise, kendi adına tanık koltuğuna oturarak El Kaide saldırılarını planlamaya yardım ettiğine yönelik suçlamaları reddetti. Ebu Geyt, hiçbir zaman El Kaide'nin resmen bir üyesi olmadığını söyledi.

Kaynak: İHA