Ürdünlü vekillerden Filistin tepkisi

Ürdünlü vekillerden Filistin tepkisi

Ürdünlü 35 milletvekili, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, "Filistin-İsrail barış müzakerelerini çerçevelendirme projesine" karşı koymak için milletvekili cephesi oluşturduklarını duyurdu.

Farklı eğilimlerden 35 milletvekilinden oluşan grup, yayınladıkları açıklamada, "Kerry'nin projesinin, Filistin ve Ürdün halkının bilmediği gizli projelerin müzakere adı altında dayatılmış bir çözüm olduğunu" ifade etti.
Söz konusu gruptan milletvekili Muhammed el-Haccuc, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz Kerry'nin, Filistin-İsrail barış müzakerelerini Filistin ve Ürdün halklarının aleyhine geliştirdiği çerçevelendirme projesine karşıyız" dedi.
Grubun çalışmalarına, Meclis'te oturumlar düzenleyip, konuyla ilgili tartışma ortamları oluşturarak devam edeceğini ifade eden Haccuc, "Taleplerimiz hükümete bir yükümlülük getirmese de alacağımız kararların yetkililere ulaşacağını umut ediyorum" diye konuştu.
Kerry, bölgede gerçekleştirdiği mekik diplomasisi kapsamında daha önce yaptığı açıklamada, her iki taraf arasındaki farklılıkları daraltarak müzakerelere rehberlik edecek bir çerçeve oluşturmak istediğini söylemişti.
ABD arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerde İsrail'in, "güvenlik, 4,5 milyon Filistinli mültecinin durumu, 1967 sınırlarına dönülmesi ve Kudüs'ün statüsü ve paylaşımı" konularında hiçbir şekilde müzakereye yanaşmaması çözüm konusunda ortak bir zemin bulunmasını zorlaştırıyor.