Ürdünlü Pilotun Babası: İdamlar Yeterli Değil

Ürdünlü Pilotun Babası: İdamlar Yeterli Değil

IŞİD'in yakarak öldürdüğü Ürdünlü pilot Kasasbe'nin babası konuştu. Oğlunun ölümünün ardından iki 'terör suçlusunun' idam edilmesinin yeterli olmadığını söyleyen Yusuf Kasasbe, 'Muaz'ın kanı çok daha değerli' dedi.

ŞİD’in dün yakarak öldürdüğü Muaz Kasasbe’nin babası Yusuf Kasasbe, Al Jazeera’ye yaptığı özel açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Ürdün halkı ve İslam alemi bu olay karşısında birleşti. Muaz’ın öldürülmesi halkları bir araya getirdi.

Ürdün hükümetinden bu katil gruba son darbeyi vurmasını istiyorum. Çünkü Muaz’ın kanı ucuz değil. Hükümetin ve İslam aleminin bu olanlar karşısında birleşip, onlara gereken cezayı vermesini istiyorum. Bu yaptıkları ne İslam’la ve ne de başka hiçbir insani değerle bağdaşıyor. İslam aleminden, Ürdün’den ve koalisyondan bu teröristleri ortadan kaldırmasını istiyorum.
İdamlar yeterli değil. Bunlar küçük bedeller. Bunları yeterli bulmuyorum. Muaz’ın kanı çok daha değerli. Ürdün’ün onlara daha çok bedeller ödetmesini istiyorum.

Ben günlerdir burada Muaz’ın canlı olmasını ve aramıza canlı bir şekilde dönmesini bekliyordum. Onu burada karşılamayı umuyordum. Fakat şimdi şehadetini karşılıyorum. Buradan Ürdün halkına başsağlığı diliyorum.