Ürdün'den Bir Garip Tavır

Ürdün'den Bir Garip Tavır

Hamile kadını başka yere göndermekle tehdit eden Ürdün, Sürgün Edilen Filistinli Esirin Eşinin Batı Yaka'ya Girmesine İzin Vermedi


Arap İnsan Hakları Federasyonu, Ürdünlü yetkililerin Siyonist işgal rejimi zindanlarından çıktıktan sonra Gazze’ye sürgün edilen Filistinli eski esirin eşinin Batı Yaka’ya girmesine izin vermemesini kınadı.

Merkezi Londra’da bulunan İnsan Hakları Örgütü yaptığı açıklamada, yanında 4 yaşındaki çocuğu olan Yakin Fethi El-Hayik adındaki Filistinli kadının Ürdün istihbaratı tarafından Batı Yaka’ya girmesinin engellendiğiyle ilgili şikâyet aldıklarını duyurdu.

İnsan Hakları Örgütü şikayetçi kadının kendilerine, Ürdün istihbarat güçlerinin eşinin eski bir esir olduğunu ve Gazze’ye sürgün edildiğini gerekçe göstererek güvenlik nedenleriyle Batı Yaka’ya girmesine izin vermediklerini aktardığını ifade etti.

Örgüt, Filistinli vatandaşa yönelik uygulamaların hamileliğinin yedinci ayında olan ve yanında küçük çocuğu bulunan kadının hastalanmasına neden olduğunu, kadının şu anda hastanede tedavi gördüğünü, Ürdün istihbaratının ise kendisini başka yere göndermekle tehdit ettiğini kaydetti.

İnsan Hakları Örgütü, Ürdün’den Filistinli kadına yönelik haksız tutumuna son vermesini ve sağlık durumunu göz önünde bulundurarak Batı Yaka’ya göndermesini talep etti.

 

fiem