Ürdün Pilot  İsrail'e Gitmediği İçin Ordudan  Atıldı

Ürdün Pilot İsrail'e Gitmediği İçin Ordudan Atıldı

Haaretz'in raporunda Ürdünlü pilot Majdi Asmadi'nin bu heyete katılmayı reddettiği ve bunun üzerine Ürdün Hava Kuvvetleri'nden ihraç edildiği belirtildi.

İsrail'in Haaretz gazetesinin verdiği habere göre, Ürdün Hava Kuvvetleri pilotlarından oluşan bir heyet İsrail ile askeri işbirliği kapsamında İsrail'e ziyaret gerçekleştirdi. Ürdün basınında çıkan haberlerde ise Ürdün Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir pilot heyetinin İsrail'e "iş ziyareti" gerçekleştirdiği belirtildi.

Haaretz'in raporunda Ürdünlü pilot Majdi Asmadi'nin bu heyete katılmayı reddettiği ve bunun üzerine Ürdün Hava Kuvvetleri'nden ihraç edildiği belirtildi. Haberde Asmadi'nin "hava kuvvetlerine İsrail ile mücadele etmek için girdim, işbirliği yapmak için değil" ifadelerine yer verildi.

Asmadi'nin bu açıklamaları sosyal medyada hızla yayılırken, İsrail ve Ürdün arasındaki bu askeri işbirliği Ürdün içinde çok fazla tartışmaya sebep oldu. El Cezire, yayımladığı haberde Majdi Asmadi'nin kuzeni Tamer Asmadi'nin facebook'taki paylaşımlarında kuzeninin İsrail'e ziyareti reddettiği için işten çıkarıldığını belirttiği paylaşımlarına yer verdi.

Reuters'ın verdiği bir haberde ise Amerikalı bir yetkilinin Siyonist rejim ve Ürdün arasındaki askeri işbirliği kapsamında Ürdünlü pilotların İsrailli meslektaşlarıyla eğitim aldığını ve geçtiğimiz yaz ABD'nin ev sahipliğinde ortak bir eğitim düzenlendiğini belirtmişti.

İşgal Devleti Savunma Bakanı Moşe Yalon ise geçtiğimiz Kasım ayındaki açıklamalarıyla bu işbirliğini doğrulamıştı. Yalon İsrailli pilotların Arap pilotlarla "Red Flag / Kızıl Bayrak" kapsamında Alaska'da düzenlenen faaliyetlerde ortak eğitim aldıklarını belirtmişti.

İslami Analiz