Ürdün İhvanı'ndan "gözaltılara" tepki

Ürdün İhvanı'ndan "gözaltılara" tepki

Ürdün'deki İhvan, ülkedeki gözaltı operasyonlarının siyasi amaç taşıdığını ve İslami eğilimli grupları zayıflatmayı hedeflediğini savundu.

Ürdün'deki İhvan'ın siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi'nden yapılan açıklamada, "Teşkilatın lider kadrosuna yönelik gözaltı operasyonları siyasi ve toplumun İslami eğilimli kesimini zayıflatmayı hedef alıyor" denildi.
Gözaltıların, gerekçesiz bir şekilde yapıldığı vurgulanan açıklamada, Ürdün İhvanı Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Beni Erşid'in Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) aleyhindeki söylemleri sebebiyle gözaltına alınmasına ve BAE'nin İhvan'ı terör örgütleri listesine almasına da değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"BAE'nin, özellikle Mescid-i Aksa'ya ve kutsal değerlerimize yönelik ihlaller başta olma üzere İslam dünyasında olup bitenlere karşı sessiz kalırken, İhvan'ı terör listesine alması dünya genelinde milyonlarca insanı da zan altında bırakması anlamına geliyor."
Birleşik Arap Emirlikleri'nin yayımladığı terör listesinin bölgede kötü sonuçlar doğuracağı vurgulanan açıklamada, Ürdün hükümeti, "müttefiklerini mantık çerçevesinde hareket konusunda uyarmaya" çağrılarak, söz konusu girişimlerin şiddet ve aşırılık tohumları ekmekten başka bir işe yaramayacağı belirtildi.
Açıklamada ayrıca, başta Beni Erşid olmak üzere, tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması, "siyasi tutuklama" dosyasının kapatılması ve "terörle mücadele kanununun iptali" talep edildi.
Ürdün İhvanı Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Beni Erşid, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yazdığı yorumda İhvan'ı terör listesine alan BAE'yi eleştirmesi üzerine, Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi kararınca "iki dost ülke ilişkilerine zarar vermekle" suçlanarak gözaltına alınmıştı.
Eylül ayında da İhvan Şura Meclisi Üyesi Muhammed Said Bekir, siyasi konuşmalar yapması, teşkilat yöneticilerden Adil Avvad ise başkentin doğusundaki En-Nasr bölgesinde görev aldığı camide verdiği hutbe nedeniyle gözaltına alınmıştı.
Kaynak : AA