Ürdün İhvanı Siyasi Boykotu Bitirdi

Ürdün İhvanı Siyasi Boykotu Bitirdi

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler (İhvan) Derneği, yıl sonu ya da gelecek yıl başında yapılması beklenen meclis seçimlerine katılacağını duyurdu.

ir süre önce Mısır'daki İhvan'dan ayrılan Ürdün İhvan Derneği, yapılacak ilk seçimlere katılma kararı aldı. 

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, "tarihi" olarak nitelendirilen kararla, uzun yıllar süren siyasi boykot halinin sona erdiği kaydedildi.

Açıklamada, tüm siyasi hareketler, gelecek dönemin içinde barındırdığı tehlikenin farkına varmaya ve kamu maslahatını öne çıkarmaya çağrıldı.

Derneğin yönetim kurulu üyesi Bekr Ebu'l Hica, kararın, ülkeyi ilgilendiren kararların alınmasına ortak olmak amacıyla dernek şura konseyince ve oy birliğiyle alındığını ifade etti.

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı Şura Konseyi Üyesi Murad el-Adayile, daha önce yaptığı açıklamada, konseyin iç tüzükteki bir maddeyi değiştirerek, Mısır İhvan'ı ile arasındaki bağlantıyı kestiğini duyurmuştu.

Arap Baharı'nın ardından "Ürdün İhvanı'nın Mısır İhvanı ile tüm bağlarının koparılmasını isteyen" Abdulmecid Zenibat başkanlığındaki bir grubun önerileri neticesinde Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı içinde ciddi anlaşmazlıklar yaşanmış, başta Zenibat olmak üzere yaklaşık 10 kişi teşkilattan ihraç edilmişti.

Zenibat ve arkadaşları, İçişleri Bakanlığına "Müslüman Kardeşler" ismi ile tescil başvurusu yapmış, gerçek İhvan Teşkilatı'nın tüm itirazlarına rağmen Bakanlık başvuruyu kabul etmiş ve bu grup "Müslüman Kardeşler" ismi altında dernekleşmişti.

Ürdün Müslüman Kardeşler Teşkilatı daha önce 3 seçimi boykot etmiş, 2013'te gerçekleşen son seçimi boykot sebebini ise "ülkede değişim yönünde gerçek bir irade olmaması" şeklinde açıklamıştı. (Dünya Bülteni)