Ürdün Halkı Mescidi Aksa’ya Destek İçin Meydanlara İndi

Ürdün Halkı Mescidi Aksa’ya Destek İçin Meydanlara İndi

Amman'da yapılan Aksa'ya destek gösterisine binlerce Ürdündü katıldı.

Ürdün halkı Siyonist işgal rejiminin yoğun baskılarına maruz kalan Mescidi Aksa’ya ve Aksa’da işgalcilerin baskın ve saldırılarına karşı direnen murabıtlara destek için bugün Cuma namazından sonra başkent Amman’da “Mescidi Aksa ve Aksa’da nöbet tutan özgür ve murabıt kadın ve erkeklere destek için Öfke Cuması” adıyla gösteri yaptı.

Gösteride Siyonist çetelerin bu sabah Filistinli Devabişe ailesine yönelik yaptıkları saldırıda bir bebeği yakarak şehit etmelerini kınayan Ürdün Müslümanları, Arap dünyasıyla uluslararası camiadan cinayetlerin son bulması için harekete geçmelerin istedi.

Ürdün’deki sivil toplum kuruluşları, sendika, parti, dernek, gençlik kolları ve aşiretlerin çağrısıyla yapılan eylemde, işgal güçleriyle Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya yönelik tecavüzlerinin kabul edilemez olduğunu ifade ettiler.

Katılımcıların gösteride “Hepimiz Aksa’nın bekçileriyiz”, “Allahım! Allahım! Senden başka kimsemiz yok!”, “Mescidi Aksa… Hepimiz senin askeriniz”, “Ateşin de biz, barutun da biziz…”, “Aksa!... Canımız sana feda” gibi sloganlar atmaları dikkat çekti.

Dün (30 Temmuz Perşembe) Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’yı basmalarına paralel olarak işgal askerlerinin camide bulunan cemaate saldırıp, kadın erkek demeden hepsini tartaklaması, üzerlerine yağmur gibi plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba atması sonucu ondan fazla kişi yaralanmış ve gazdan etkilenmişti.

FİEM