Unutulmuş Çeçen Kampı(FOTO)

Unutulmuş Çeçen Kampı(FOTO)

Çoğunluğu yetimlerden oluşan kamp elektriksizlik gibi birçok sorunun yanısıra şimdi de çocuklarda ki salgın hastalık kıskacında. Kamp sorumlusunun İMKANDER'i aramasıyla...

Çoğunluğu yetimlerden oluşan kamp elektriksizlik gibi birçok sorunun yanısıra şimdi de çocuklarda ki salgın hastalık kıskacında. Kamp sorumlusunun İMKANDER'i aramasıyla acilen gönüllü uzman bir doktor eşliğinde kampa gidildi.

Kampta gerçekleştirilen sağlık taraması neticesinde çocukların %80'inin enfeksiyonel dermotolojik bir deri hastalığına yakalanmış olduğu tespit edildi.

İMKANDER olarak çocukların tedavileri için gerekli tüm ilaçlar temin edilerek müdahalede bulunuldu.

Gönüllü doktorumuz; çocukların sağlıksız kamp koşulları ve sahilden kaptıkları enfeksiyonla bu hastalığa yakalanmış olabileceklerini belirtti. Ayrıca yeterli ve dengeli beslenme olanaklarından mahrum oldukları için de vücut dirençlerinin çok düşük olduğunu bildirdi.

Aynı zamanda Ramazan nedeniyle kampa kumanya paketlerinin yanısıra taze sebze ve vitamin değeri yüksek meyvelerden de götürüldü.

İMKANDER Yön. Kurulu Bşk. Nuray Bezirgan "Bizler çok fazla birşey söylemek istemiyoruz. ETKİLİ ve YETKİLİLERİN artık bu duruma bir el atmalarını istiyoruz. Adeta cezalandırılırcasına bu hayata mahkum bırakılan bir avuç Kafkasyalı muhacir kardeşimize sahip çıkılmasını istiyoruz. Bizler 1,5 yıldır her platformda Yalova Kampının ve evlerde bulunan halen sürmekte olan savaşın mağdurlarının çok zor şartlar altında yaşadıklarını duyurduk. Biz İMKANDER olarak Kafkasyalı muhacir kardeşlerimize karşı takınılan bu VURDUMDUYMAZ tavrı kamu vicdanına havale ediyoruz." dedi.

Biz İMKANDER olarak Yetkili ve Etkili Birimlerden Acil Olarak:

Yalova Kampının HEMEN elektrik problemlerinin çözülmesini,

Eğer çözüm imkanı yoksa daha sağlıklı şartlara sahip başka bir yere yerleştirilmelerini,

Eğitim, sağlık, güvenlik ve barınma sorunlarının ortadan kaldırılmasını,

Mültecilik statülerinin verilmesini ve mültecilikten doğan bütün hakların sağlanmasını,

Çalışma İzni verilmesini,

Burada doğan çocuklara vatandaşlık verilmesini geçici değil KALICI çözüm TALEP ediyoruz.

Not:Bu kardeşlerimiz Müslüman ülke diye düşündükleri Türkiye yerine Batılı ülkelerden birine gitmiş olsalardı yukarıda talep edilen haklara otomatik olarak sahip olacaklardı.

İMKANDER Kafkasyalı savaş mağduru ailelere Ramazan Kumanyası dağıtımını sürdürüyor.

Başakşehir ve Zeytinburnu'nda bulunan şehid ve gazi ailelerine dağıtılan erzak yardımından sonra 3 Ramazandır elektriksiz bırakılan Yalova Kampına da erzak yardımında bulunuldu.

İMKANDER

İMKANDER Elektriksiz Yalova Kampının Yetim Burslarını Ulaştırdı. Bağışlanan Bir Büyükbaş Hayvanda Kesilerek Paylaştırıldı.

İMKANDER Yalova Kampında bulunan tüm yetimlere sağladığı burslarını bu ay da ulaştırdı.

Derneğimize bağışlanan bir büyükbaş adak da kesilerek kampta bulunan her aileye eşit şekilde paylaştırıldı. Elektrikleri olmadığı için acil tüketilmesi gereken etlerden bir kısmını ise kamp sakinleri tuzlayarak saklamaya çalıştı. Bir kısmı da Başakşehir'de bulunan şehid ailelerine ulaştırıldı.

Yalova Kampı Başkanı Barakat Bey "kampın 2 yıldır elektriksiz olduğunu ve Ramazan'ın yaklaştığını, İMKANDER'den tekrar elektrik sorunlarını duyurması için birşeyler yapmasını" rica etti.

Konu hakkında açıklama yapan İMKANDER Yön. Kur. Başkanı Nuray Canan Bezirgan "Yalova Kampının elektrik sorunu tüm yetkili makamlara iletilmiştir. Konu en tepe dahil herkesin bilgisi dahilindedir. Gidecek hiçbir yeri olmayan bu kardeşlerimizin hepsi 2. savaşın mağdurlarından oluşmakta ve bu sıkıntıları kulak ardı edilerek adeta cezalandırılmaktadır. Biz, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan bu kardeşlerimizin taleplerini ve içine düşürüldükleri bu durumu vicdan sahiplerine tekrar duyuruyoruz.Lütfen birşeyler yapın!" dedi.

HER AKŞAM SABAHLARA KADAR TAVERNA MÜZİĞİ İŞKENCESİ

Yaz mevsiminin gelmesiyle çevrede bulunan plaj ve tavernalar arasında abluka içinde kalan Yalova Mülteci Kampı şimdi de hemen yanıbaşlarına bu sene inşa edilen tesisin sabahlara kadar çaldığı müzik işkencesini çekiyor. Dini hassasiyetleri oldukça yüksek olan kamp sakinlerine bu müzik işkencesi elektriksizlikten daha ağır geliyor.

"Keşke gündüzleri kör, akşamları sağır olsak da bu ortamda çocuklarımız hiç tanışmasa" diyen kamp sakinleri zor bir imtihandan geçtiklerini dile getiriyorlar.

Kamp sorumlusu Barakat Bey konu hakkında bir şikayette bulundunuz mu sorusuna ise gülerek "bu sadece bizim buradan daha hızlı atılmamıza yarar" diyerek cevap veriyor.

Evet, burası Nijerya ya da Filistin değil; Türkiye, Marmara Bölgesi, İstanbul'a feribotla 45 dk mesafede bir mülteci kampı. Tam 2 yıldır elektriksiz. Son derece ilkel şartlara terk edilerek prefabriklerde yaşam savaşı verenler ise başımıza tac etmemiz gerekenlerin emanetleri kardeşlerimiz.

İMKANDER

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.