Unutmayacağız...

Unutmayacağız...

Bugün Komutan Ahmet el-Ca'beri'nin Şehit Edilişinin İkinci Yıl Dönümü...

Bugün, Hamas'ın askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın genel komutan yardımcılığı görevini yürüten, sahada fiili olarak yer alan en üst düzeydeki komutan olması sebebiyle de Filistin İslâmî direnişinin genelkurmay başkanı olarak tanımlanan Ahmet el-Ca'beri'nin bir hava saldırısıyla şehit edilmesinin ikinci yıl dönümü. İki yıl önce, 14 Kasım 2012 Çarşamba günü işgalci saldırganların hedefi olan Ahmet el-Ca'beri'nin şehit edilmesi aynı zamanda Filistinlilerin Siccil Taşları Savaşı adını verdiği savaşın da patlak vermesine neden olmuştu.

Sekiz gün süren bu savaşta işgalci siyonist rejim Filistin direnişi karşısında ağır bir yenilgiye maruz kalmış ve direnişin tüm şartlarını onayladığı bir ateşkese razı olmak zorunda kalmıştı.

Ahmet el-Ca'beri 1960'da dünyaya gelmişti ve Gazze İslâm Üniversitesi'nin tarih bölümünden mezun olmuştu. Direniş alanındaki faaliyetlerini Fetih hareketi saflarında başlattı. 1982'de Fetih'in askerî kanadının işgal rejimine yönelik birtakım eylemlerinden sorumlu tutularak tutuklanıp hapse atıldı ve 13 yıl hapiste kaldı.

Hapiste bulunduğu yıllarda Fetih'le bağını kopararak Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) saflarına katıldı. 1995'te hapisten çıktıktan sonra Hamas'ın esirlerle ilgili bir komitesinde yöneticilik yaptı. 1997'de Hamas'ın özerk yönetim tarafından mağdur edilen direnişçilerin haklarını izleme amacıyla kurduğu İslâmî Kurtuluş Partisi'ne katıldı. O dönemde Hamas'ın askerî kanadının lideri Muhammed Dayf ve onun yardımcıları Adnan el-Gul, Sa'd el-Arabid ve Salah Şahade ile irtibatını sıklaştırarak, 1998'de İzzettin Kassam Tugayları adıyla askerî teşkilat oluşturulmasına öncülük etti. Sonrasında da bu teşkilat içinde komutan olarak faaliyetini sürdürdü.

Gazze şehrinin doğusunda yer alan ve kahramanlar mahallesi olarak bilinen Şucaiyye mahallesinde ikamet ediyordu.

İşgalci siyonist rejim muhtelif operasyonlardan onu sorumlu gördüğünden birinci derecede hedefe yerleştirdiği kişiler listesine koymuştu. 14 Kasım 2012 tarihinde de aynen Şeyh Ahmet Yasin'i, Abdülaziz Rantisi'yi ve birçok önemli dava önderini şehit etmede başvurduğu yönteme başvurarak üzerine füze atmak suretiyle şehit etti.

 

fiem